Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Αναγεννητικός τουρισμός, η νέα μορφή στα ταξίδια

tags :
Αναγεννητικός τουρισμός, η νέα μορφή στα ταξίδια
Οι προορισμοί κάνουν προσπάθειες να βελτιωθούν υιοθετώντας πράσινες πρακτικές
Ο Covid-19 έχει κάνει τους ταξιδιώτες πιο ευαίσθητους σε θέματα όπως το περιβάλλον και ο βιώσιμος τουρισμός.
Οι προορισμοί κάνουν προσπάθειες να βελτιωθούν υιοθετώντας πράσινες πρακτικές. Και μέσα από αυτές τις προσπάθειες εγένετο ο… αναγεννητικός τουρισμός.
Ο αναγεννητικός τουρισμός, είναι “δυο σε ένα”. Στοχεύει στην εμβάθυνση του τρόπου που οι άνθρωποι εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα ενός τόπου, βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία.

Οι δύο “τεχνικές” του αναγεννητικού τουρισμού

Η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού απαιτεί αλλαγή στάσης τόσο από τον τουριστικό κλάδο, όσο και από τους ταξιδιώτες.
*    Η πρώτη εναλλακτική για να εφαρμοστεί ο αναγεννητικός τουρισμός αφορά τον έλεγχο του αριθμού των επισκεπτών μίας συγκεκριμένης περιοχής.
*    Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Βενετία, που προσπαθεί να απαλλαγεί από τον υπερτουρισμό. Και ανακοίνωσε τον περασμένο φθινόπωρο πως οι ταξιδιώτες θα  πληρώνουν για να εισέλθουν στην πόλη.
*    Ο δεύτερος τρόπος αφορά την οικονομική ενίσχυση των περιοχών. Μία τέτοια ενέργεια αποτελεί η συνεργασία της Lindblad Expeditions με την Εθνική Γεωγραφική Εταιρεία (National Geographic Society).
*    Που υποστηρίζει πρωτοβουλίες εκπαίδευσης, έρευνας και τεχνολογίας. Και παρέχει πόρους σε περιοχές που το έχουν ανάγκη.
Ιδανικά ο συνδυασμός και των δύο “τεχνικών” θα επιφέρει καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες  στους επισκέπτες ενισχύοντας παράλληλα το βώσιμο προφίλ των προορισμών.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης