Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η συριακή αντιπολίτευση χαιρετίζει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του καθεστώτος Assad

Η συριακή αντιπολίτευση χαιρετίζει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του καθεστώτος Assad
Kυρώσεις σε στρατιωτικούς αξιωματούχους της Συρίας, μέλη του κοινοβουλίου και οντότητες του καθεστώτος επέβαλλαν οι ΗΠΑ
Η συριακή αντιπολίτευση δήλωσε την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2020 ότι χαιρέτισε τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν σε αξιωματούχους και άλλα πρόσωπα που κατηγορούνται ότι παρέχουν υποστήριξη στον Assad, γράφει η Daily Sabah.
«Ο συριακός λαός θεωρεί ότι οι κυρώσεις εναντίον των συνεργατών και των υποστηρικτών του καθεστώτος του Assad στηρίζουν τον αγώνα του συριακού λαού και αποδυναμώνουν τη συμμαχία τυραννίας και καταπίεσης», ανέφερε η αντιπολίτευση σε γραπτή δήλωση.
Τόνισε ότι οι νέες κυρώσεις «αποτελούν σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των πιθανοτήτων εξεύρεσης πολιτικής λύσης».
Ωστόσο, είπε ότι αυτά τα βήματα πρέπει να ενισχυθούν με πρακτικά βήματα «ειδικά καθώς το καθεστώς του Assad δεν έχει κάνει παραχωρήσεις και δεν έχει συμμορφωθεί με κανένα διεθνές ψήφισμα για μισό αιώνα εκτός από σοβαρές διεθνείς πιέσεις».
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τη Δευτέρα 9/11, σε δήλωση του, ανέφερε ότι επέβαλε κυρώσεις σε στρατιωτικούς αξιωματούχους της Συρίας, μέλη του κοινοβουλίου και οντότητες του καθεστώτος, καθώς και σε συριακούς και Λιβανέζους που κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να αναβιώσουν τη βιομηχανία πετρελαίου της Συρίας.

Δράσεις για τον τερματισμό του πολέμου 

Η δράση στοχεύει να ωθήσει το καθεστώς του Assad προς τις διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών και να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του σχεδόν δεκαετούς πολέμου της χώρας.
Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία και εκατομμύρια ακόμη έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά.
Ο εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε από το 2011, με το Ιράν και τη Ρωσία να υποστηρίζουν το καθεστώς.
Μεταξύ των 19 ατόμων και οντοτήτων που περιλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα» της Δευτέρας 9/11 είναι ο επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας, Ghassan Ismail και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Ασφάλειας της Συρίας, Nasr al-Ali, καθώς και εταιρείες στον τομέα του πετρελαίου.
Η Συρία υπόκειται σε κυρώσεις ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους και εκατοντάδες εταιρείες και άτομα.
Η Ουάσιγκτον απαγορεύει ήδη τις εξαγωγές στη Συρία και τις επενδύσεις από Αμερικανούς εκεί, καθώς και συναλλαγές που αφορούν προϊόντα πετρελαίου και υδρογονανθράκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης