Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: 50 νέες κλίνες ΜΕΘ από σήμερα 11/11 στη Βόρεια Ελλάδα – Έτοιμο για αεροδιακομιδές ένα C-130

Κικίλιας: 50 νέες κλίνες ΜΕΘ από σήμερα 11/11 στη Βόρεια Ελλάδα – Έτοιμο για αεροδιακομιδές ένα C-130
Από χθες έως σήμερα το πρωί έγιναν 25 διασωληνώσες στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας είπε ο κ.Κικίλιας
Τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ελλάδας επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος υποστήριξε ότι μέσα σε λίγες ώρες από χθες Τρίτη 10/11 έως σήμερα Τετάρτη 11/11 έγιναν 25 διασωληνώσεις και 86 εισαγωγές ασθνεών στις εφημερίες των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας.
Ο κ.Κικίλιας, μετά τη σύσκεψη που είχε με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, ανακοίνωσε ότι από σήμερα έως και την Κυριακή 15/11 θα ενταχθούν 50 νέες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας για την αντιμετώπιση των περιστατικών με Covid-19.

Η κατανομή των κλινών

Συγκεκριμένα, εντάσσονται 6 κλίνες ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 5 στο νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 6 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Γεννηματάς.
Οι κλίνες αυτές είναι πλέον των 50 κλινών νευροχειρουργικών, καρδιοχειρουργικών και αγγειοχειρουργικών κλινικών που έχουν μετατραπεί σε πολυδύναμες ΜΕΘ και έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ.
Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ακόμη ότι για την περαιτέρω στήριξη της Βόρειας Ελλάδας η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη και θα μπορούν να μεταφέρονται περιστατικά σε όμορες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Έτοιμο C-130 για αεροδιακομιδές

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να διατεθεί ένα C-130, το οποίο σε ειδικές κάψουλες θα κάνει αεροδιακομιδές περιστατικών από απομακρυσμένες Υγειονομικές Περιφέρειες, πάντα με την έγκριση των γιατρών και υπό την προϋπόθεση να πληρούνται οι όροι ασφαλείας και η ασφάλεια του ασθενούς.
Επιπλέον, ο κ.Κικίλιας υποστήριξε ότι το Ιπποκράτειο κατά την αυριανή του εφημερία θα έχει επικουρικά στήριξη από το Ιατρικό Διαβαλκανικό, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να αναλογιστούν σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται η χώρα από τη στιγμή που ο ιός διασπείρεται στην κοινότητα.
«Δεν είναι μόνο θέμα περίθαλψης και Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι θέμα Δημόσιας Υγείας και πόσοι νοσούν» ανέφερε ο κ.Κικίλιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης