Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Nagorno Karabakh: Το Αζερμπαϊτζάν κατάφερε να διασφαλίσει ότι η Τουρκία διαδραματίζει ίσο ρόλο με τη Ρωσία

Nagorno Karabakh: Το Αζερμπαϊτζάν κατάφερε να διασφαλίσει ότι η Τουρκία διαδραματίζει ίσο ρόλο με τη Ρωσία
Για όλες αυτές τις 44 μέρες (των επιχειρήσεων), αισθανόμασταν πάντα την υποστήριξη της αδελφικής Τουρκίας, δήλωσε ο Aliev
Το Αζερμπαϊτζάν πάντα έδινε έμφαση στον ισότιμο ρόλο της Τουρκίας ως μεσολαβητή στη σύγκρουση Nagorno Karabakh και πέτυχε με επιτυχία αυτόν τον στόχο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια συνάντησης με κορυφαίους Τούρκους αξιωματούχους την Τρίτη 10/11 σύμφωνα με την Daily Sabah.
Μια αντιπροσωπεία κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων επισκέφτηκε τον Aliyev μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε για τον τερματισμό της σχεδόν παράνομης κατοχής του Nagorno Karabakh από τις Αρμενικές δυνάμεις τριών ετών.
Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar, ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων Ümit Dündar και ο επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MIT) Hakan Fidan συναντήθηκαν στο Μπακού στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης.
Σημειώνοντας ότι η συνάντηση ήταν η πρώτη μετά τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Nagorno Karabakh, ο Aliyev ευχαρίστησε την Τουρκία για την υποστήριξή της.
"Για όλες αυτές τις 44 μέρες (των επιχειρήσεων), αισθανόμασταν πάντα την υποστήριξη της αδελφικής Τουρκίας - όλοι οι λαοί του Αζερμπαϊτζάν έχουν. Οι εκπομπές των τουρκικών τηλεοπτικών καναλιών μετά την υπογραφή της δήλωσης χθες (10/11) ήταν πολύ συγκινητικές.
Οι Τούρκοι αδελφοί μας χαίρονται γι 'αυτό νίκη όπως και στη δική τους νίκη », είπε.

Ο Erdogan (Τουρκία) χαιρετίζει την κατάπαυση πυρός στο Nagorno Karabakh σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Putin (Ρωσία)

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan χαιρέτισε την κατάπαυση του πυρός στο Nagorno Karabakh του Αζερμπαϊτζάν σε τηλεφωνική κλήση με τον Ρώσο ομόλογό του Putin, σύμφωνα με δήλωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών αργά την Τρίτη 10/11 αναφέρει η Daily Sabah.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Erdogan είπε στον Putin ότι η κατάπαυση του πυρός είναι ένα θετικό βήμα για την επίτευξη μόνιμης λύσης.
Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στον Putin ότι η συμμόρφωση της Αρμενίας με την κατάπαυση του πυρός είναι ύψιστης σημασίας.
Ο Erdogan είπε επίσης ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις για παρατήρηση και επίβλεψη, σε περιοχές που καθορίζονται από την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν.
Τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός διαδρόμου μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας του Αζερμπαϊτζάν και του θύλακα Nakchivan, που βρίσκεται στα τουρκικά σύνορα.
Ο πρόεδρος τόνισε τη σημασία της τουρκο-ρωσικής συνεργασίας για την επίλυση περιφερειακών συγκρούσεων και ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου του Καυκάσου και της Συρίας.
Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία έχουν καταλήξει σε μια ιστορική ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό της μακρόχρονης σύγκρουσης στο κατεχόμενο Nagorno Karabakh, σε μια κίνηση που θεωρείται ως νίκη για το Μπακού και ήττα για το Ερεβάν, καθώς γιορτές και διαμαρτυρίες ακολούθησαν την ανακοίνωση της συμφωνίας στις αντίστοιχες χώρες.

Μνημόνιο Τουρκίας – Ρωσίας για δημιουργία κέντρου ελέγχου της ειρήνης στο Nagorno Karabakh

Την υπογραφή μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας για τη δημιουργία κέντρου ελέγχου της ειρηνευτικής συμφωνίας στο Nagorno Karabakh, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος του.
«Θα λάβουμε μέρος στην κοινή ειρηνευτική αποστολή στο Karabakh από κοινού με τη Ρωσία.
Σήμερα το πρωί, υπογράψαμε ένα μνημόνιο συμφωνίας για το κοινό ρωσικό-τουρκικό κέντρο ελέγχου και παρακολούθησης» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι «τερματίζεται η κατοχή 28 ετών της Αρμενίας στο Nagorno Karabakh».
Σημειώνεται ότι ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στο Nagorno Karabakh την Τρίτη 10/11 στο πλαίσιο της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης