Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Trump έχει ακόμη πιθανότητα 10% για μία δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο λένε τώρα οι στοιχηματικές

Ο Trump έχει ακόμη πιθανότητα 10% για μία δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο λένε τώρα οι στοιχηματικές
Το ποσοστό όσων στοιχηματίζουν υπέρ της επανεκλογής του νυν προέδρου των ΗΠΑ αυξήθηκε από 3% την προηγούμενη εβδομάδα στο 10% σύμφωνα με την εταιρεία Betfair
Καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αμφισβητεί με νομικά μέσα το εκλογικό αποτέλεσμα, ορισμένοι ποντάρουν ότι μπορεί ακόμη να αναδειχθεί νικητής των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020 παρά την ευρύτερη αποδοχή του Biden ως εκλεγμένου προέδρου στο εσωτερικό των ΗΠΑ αλλά και διεθνώς..
Ο Trump έχει ακόμη πιθανότητα 10% να παραμείνει στον Λευκό Οίκο για δεύτερη θητεία, σύμφωνα με την Betfair, μία διαδικτυακή πλατφόρμα στοιχημάτων.
Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε από 3% στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο Δημοκρατικός Biden αναμένεται επί του παρόντος να κερδίσει 279 εκλέκτορες, περισσότερο από τους 270 που χρειάζεται για να εκλεγεί πρόεδρος από το Κολέγιο των Εκλεκτόρων.
Είναι μπροστά από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Donald Trump στις κρίσιμες πολιτείες που οποίου οι εκλέκτορες υπολογίζονται στους 206, σύμφωνα με την εταιρεία Edison Research.
Να σημειωθεί ότι o Biden ανακηρύχθηκε εκλεγμένος πρόεδρος από τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ με βάση τις προβολές των έγκυρων ψηφοδελτίων από τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου.
Μεγάλες στοιχηματικές εταιρείες, όπως οι Paddy Power, Ladbrokes και William Hill WMH.L, έχουν ήδη πληρώσει τα στοιχήματα με βάση το γεγονός ότι ο Joe Biden είναι νικητής άλλες όμως όπως η Betfair δεν έχουν πληρώσει τα στοιχήματα που δέχθηκαν και θεωρούν το αποτέλεσμα ανοικτό.

Νομικές διαδικασίες και ανακαταμέτρηση

Σχεδόν το 80% των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από τους μισούς Ρεπουμπλικάνους, αναγνωρίζουν τον Biden ως νικητή των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Reuters/Ipsos που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα (10/11).
Διακεκριμένοι Ρεπουμπλικανικοί γερουσιαστές και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και άλλοι σύμμαχοι του Trump υπερασπίστηκαν την άρνησή του να αποδεχθεί την ήττα, υποστηρίζοντας ότι έχει το νομικό δικαίωμα να αμφισβητήσει τα εκλογικά αποτελέσματα.
Οι εταιρείες στοιχημάτων όπως η Betfair και η Predictit που εξακολουθούν να δέχονται πονταρίσματα για τις εκλογές δήλωσαν ότι χρειάζονται τα οριστικά αποτελέσματα για να θεωρήσουν ότι έληξε η διαδικασία και δεν δίνουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα «κλείσουν» τα στοιχήματα καθώς η διαδικασία είναι ανοιχτή.
Εκπρόσωπος της εταιρείας Predictit δήλωσε ότι η εταιρεία θα αναμένει την ανακαταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζια και όπου αλλού αποφασιστεί (σ.σ. εκκρεμεί ακόμη μια αγωγή στη Πενσιλβάνια που κατατέθηκε χθες 12 Νοεμβρίου).
Δεν ακολουθούν, όμως, όλες οι εταιρείες την ίδια πρακτική
Η Smarkets έκανε εκκαθάριση των στοιχημάτων το Σάββατο μετά την ομόθυμη ανακήρυξη από τα ΜΜΕ του Biden ως εκλεγμένου προέδρου.
«Φάνηκε σαφώς ότι το προβάδισμα του Biden στις πολιτείες όπου το αποτέλεσμα ήταν οριακό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Ορισμένοι εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι όσον αφορά τις πιθανότητες του Trump να παραμείνει στο Λευκό Οίκο.
«Νομίζω ότι τα πονταρίσματα στα στοιχήματα δείχνουν ότι υπάρχουν ορισμένοι έξυπνοι άνθρωποι που συνειδητοποιούν ότι η μάχη δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Nathan Lands, επιχειρηματίας της Silicon Valley και υποστηρικτής του Trump.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης