Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα, Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο: Κανείς δεν εξαιρείται του νόμου

Μητσοτάκης σε Κουτσούμπα, Βαρουφάκη για το Πολυτεχνείο: Κανείς δεν εξαιρείται του νόμου
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σαχλαμάρες τις αναφορές Βαρουφάκη περί ακροδεξιάς
Κόντρα για τους εορτασμούς του Πολυτεχνείου ξέσπασε στη Βουλή, με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε σαχλαμάρες τις αναφορές Βαρουφάκη περί ακροδεξιάς, ενώ απευθυνόμενος στον ίδιο και τον γενικό γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ξεκαθάρισε ότι δεν εξαιρούνται από την εφαρμογή των νόμων.

Βαρουφάκης: Θα δείξουμε «υπεύθυνη ανυπακοή»

Πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνοντας ότι θα παραδώσει μαθήματα «υπεύθυνης ανυπακοής» στο λαό καθώς όπως είπε μπορεί να διαμαρτυρηθεί φορώντας μάσκες.
«Με όλες τις αποστάσεις και με ολιγομελή ομάδα θα καταθέσουμε στεφάνι αλλά απαιτούμε να ασκήσουμε το συνταγματικό μας δικαίωμα να κάνουμε πορεία.
Θα είμαστε εκεί και σας προκαλώ να μας χτυπήσετε.
Θα είμαστε με τις μάσκες μας και τις αποστάσεις μας λίγα μέλη από την κοινοβουλευτική ομάδα και την νομαρχιακή ενώ θα καλέσουμε τα μέλη του κόμματος να μείνουν στο σπίτι τους.
Σας προκαλώ λοιπόν να πείτε στον Χρυσοχοΐδη να μας χτυπήσει.
Το ακροδεξιό σας DNA δεν μπορείτε να το αποβάλλετε.
Να μας χτυπήσετε λοιπόν όπως μας χτυπήσατε έξω από το εφετείο.
Εμείς δείχνουμε στο λαό και σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν τι σημαίνει υπεύθυνη ανυπακοή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο θα απαγορευτεί όπως απαγορεύτηκαν και οι εορτασμοί για την 28ης Οκτωβρίου και κάλεσε τα κόμματα να σεβαστούν την απόφαση αυτή και να δείξουν υπευθυνότητα.

Η κόντρα Μητσοτάκη - Κουτσούμπα

Νωρίτερα, την έντονη αντίδραση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πορεία του Πολυτεχνείου.
«Ας συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα ότι μπορούμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Πολυτεχνείου με μία εξαιρετικά περιορισμένη και λιτή τελετή κατάθεσης στεφάνου», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να δηλώσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε καμιά πορεία και ότι δεν ενθαρρύνουν κανέναν σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να βρεθεί στο δρόμο και να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
«Όπως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να μην εορταστεί η 28η Οκτωβρίου, έτσι παίρνει και την απόφαση να μη γίνει σε αυτές τις συνθήκες η πορεία του Πολυτεχνείου.
Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήθελαν και αυτοί οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε αυτή την εμβληματική εξέγερση».
Η τελευταία αποστροφή του πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δ. Κουτσούμπα.
«Δεν ντρέπεστε» φώναξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε: «Καθόλου δεν ντρέπομαι, εσείς να ντρέπεστε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης