Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Παράταση του προγράμματος των 140 δισ ευρώ για δάνεια με κρατικές εγγυήσεις

Ισπανία: Παράταση του προγράμματος των 140 δισ ευρώ για δάνεια με κρατικές εγγυήσεις
Mία στις τέσσερις επιχειρήσεις κινδυνεύει άμεσα με λουκέτο συμφώνα με μελέτη της ΕΚΤ
Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τις γραμμές πίστωσης με κρατικές εγγυήσεις μετά τον Δεκέμβριο, ενώ προετοιμάζει επίσης μέτρα για την υποστήριξη του τομέα της φιλοξενίας που επλήγη από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Καθώς ο πολύ υψηλός αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται να σταθεροποιείται, πολλές επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί από το lockdown αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας το οποίο κινδυνεύει να μετατραπεί σε πρόβλημα φερεγγυότητας.
Το υφιστάμενο πρόγραμμα δανειοδότησης με κρατικής εγγυήσεις ύψους 140 δις. ευρώ (165 δισεκατομμύρια δολάρια) πρόκειται να λήξει τον Δεκέμβριο, με την περίοδο χάριτος σε σημαντικό όγκο δανείων να λήγει τον Απρίλιο και πολλές μικρές επιχειρήσεις φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν πληρωμές.
Η οικονομολόγος της ΕΚΤ Paloma Lopez Garcia έγραψε σε άρθρο της αυτήν την εβδομάδα ότι «η ανάλυσή μας δείχνει ότι η Ισπανία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο» εντός της Ευρωζώνης με περίπου το ένα τέταρτο όλων των επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από ένα άτομα με υπαλλήλους κινδυνεύει με λουκέτο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης