Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πότε θα δοθεί το έκτακτο μέρισμα του ΟΤΕ - Υψηλότερες ελεύθερες ταμειακές ροές το 2021

tags :
Πότε θα δοθεί το έκτακτο μέρισμα του ΟΤΕ - Υψηλότερες ελεύθερες ταμειακές ροές το 2021
Σε νέα περίοδο αβεβαιότητας ο όμιλος λόγω του νέου lockdown - Πως μπορεί να επηρεάσει τις οικονομικές επιδόσεις
Στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η πώληση της Telekom Romania και τότε θα δοθεί και το έκτακτο μέρισμα στους μετόχους του ΟΤΕ, ανέφερε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών αναφορικά με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.
Η διοίκηση απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το ύψος του μερίσματος και επανέλαβε πως από το συνολικό έσοδο των 268 εκατ. ευρώ και αφού αφαιρεθούν το έξοδα της συναλλαγής και κάποιες προβλέψεις, όλο το υπόλοιπο θα μοιραστεί στους μετόχους.

Κλειστά χαρτιά για την κινητή στη Ρουμανία

Η διοίκηση απέφυγε να δώσει πληροφορίες για τη δραστηριότητα της κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία και αν σκοπεύει να την πουλήσει, σημειώνοντας πως είναι σε καλή πορεία για να διατηρήσει ή και να αυξήσει το μερίδιό της.
Αναφορικά με τις ελεύθερες ταμειακές ροές ανέφερε πως θα πετύχει το στόχο που έχει θέσει, ενώ δεν έδωσε εκτίμηση για την επόμενη χρήση, τονίζοντας πως θα γίνει στην επόμενη τηλεδιάσκεψη και με τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων.
Πάντως ανέφερε πως θα είναι βελτιωμένες ειδικά αν έχουμε επιστρέψει σε κάποια κανονικότητα, όπου θα αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα και θα επιστρέψουν έσοδα από roaming που φέτος ήταν μειωμένα.
Οι επενδύσεις θα είναι στα 600 εκατ. ευρώ ή και λίγο υψηλότερες.
Τα προγράμματα αποχώρησης προσωπικού πήγαν καλύτερα των εκτιμήσεων και συνολικά θα μειωθούν κατά 1.100 οι εργαζόμενοι και θα εξοικονομηθούν 50-54 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Τσαμάζ: Είμαστε προετοιμασμένοι

Ο Μιχάλης Τσαμάζ , πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, ανέφερε πως «έχουμε εισέλθει σε νέα περίοδο αβεβαιότητας λόγω του νέου lockdown.
Είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά τα νέα μέτρα θα επηρεάσουν την ελληνική οικονομία και τους καταναλωτές».
Η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τα έσοδα του Ομίλου ΟΤΕ, ο αντίκτυπός της αναμένεται να είναι πιο ήπιος το τέταρτο τρίμηνο του έτους και μετά, κυρίως λόγω της χαμηλότερης έκθεσης στον τουρισμό τους χειμερινούς μήνες.
Η επανεισαγωγή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, να μειώσει τα έσοδα από υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, να περιορίσει προσωρινά τη δυνατότητα της εταιρείας να εισπράξει λογαριασμούς και να επηρεάσει την εφοδιαστική αλυσίδα, αν και αναμένεται ότι τα μέτρα θα εφαρμόζονται σταδιακά και πιο στοχευμένα συγκριτικά με την άνοιξη.
Επιπρόσθετα, η πανδημία αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση στην παγκόσμια ανάπτυξη, αλλά και στην ελληνική οικονομία.
Σε αυτό το πλαίσιο η διοίκηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για εξοικονόμηση κόστους.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης