Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιατί η Ελλάδα έχασε τον έλεγχο του κορωνοιού; - Κατέρρευσε το αφήγημα ότι είναι χώρα πρότυπο, επιδείνωση εν μέσω καραντίνας και μάσκας

Γιατί η Ελλάδα έχασε τον έλεγχο του κορωνοιού; - Κατέρρευσε το αφήγημα ότι είναι χώρα πρότυπο, επιδείνωση εν μέσω καραντίνας και μάσκας
Γιατί έχουμε αύξηση κρουσμάτων εν μέσω καραντίνας και χρήσης μασκών;
Στην Ελλάδα οι νεκροί πλησιάζουν τους 1000 και τα κρούσματα από κορωνοιό καταγράφονται σε 70.000 ανθρώπους.
Το βασικό ερώτημα είναι γιατί χάθηκε ο έλεγχος και γιατί το αφήγημα από χώρα πρότυπο εξελίσσεται σε ραγδαία επιδείνωση;
Πρωτίστως να αναφερθεί ότι οι 1000 νεκροί αντιστοιχούν στο 1,43% των κρουσμάτων και στο σύνολο του πληθυσμού 0,008%.
Ως προς τα κρούσματα φθάνουν στο 0,62% του πληθυσμού της Ελλάδος δηλαδή το 99,37% δεν νοσεί, ΔΕΝ έχει κανένα κρούσμα.
Τόσο οι νεκροί, όσο και τα κρούσματα θεωρούνται και είναι αμελητέα στατιστικά - ο θάνατος ενός ανθρώπου είναι πάντα ηθικό ζήτημα αλλά το εθνικό σύστημα υγείας ποσοτικοποιεί τους νεκρούς οπότε έχει καταστεί στατιστικό στοιχείο -  ωστόσο η αύξηση των διασωληνομένων και η συστηματική τρομολαγνεία έχουν αναγάγει το ζήτημα του κορωνοιού σε μείζον, οι πολίτες έχουν τρομοκρατηθεί και κουραστεί, ενώ επικρατεί αμηχανία απέναντι στο πρόβλημα.

Γιατί έχουμε αύξηση κρουσμάτων εν μέσω καραντίνας και χρήσης μασκών;

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί έχουμε αύξηση κρουσμάτων εν μέσω καραντίνας και χρήσης μασκών;
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη.
Στο πρώτο κύμα του κορωνοιού δεν διενεργούνταν tests για κορωνοιό, το εθνικό σύστημα υγείας και κατ΄ επέκταση η κυβέρνηση μπορούσε να παρουσιάζει μια κατάσταση ελεγχόμενη όπου τα μέτρα που ελήφθησαν απέδωσαν.
Η απουσία των tests, διενεργούνταν αλλά ήταν ελάχιστα σε σχέση με τα απολύτως απαραίτητα και ήταν σχεδόν μηδέν σε σχέση με την υποχρέωση για καθολικά tests, επέτρεψε να ξεδιπλωθεί το αφήγημα ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.
Προκαλεί απορία πως χωρίς χρήση μάσκας ο κορωνοιός ήταν ελεγχόμενος, επιτρέποντας στην κυβέρνηση το αφήγημα της νίκης και των διθυραμβικών δημοσιευμάτων στον διεθνή τύπο για το επιτυχημένο ελληνικό πείραμα και με χρήση μάσκας… η κατάσταση να έχει πολλαπλώς επιδεινωθεί.
Η απάντηση στην απορία αυτή είναι απλή, τώρα τα tests είναι πολύ περισσότερα οπότε αποκαλύπτεται το πρόβλημα, ωστόσο από τα 70.000 κρούσματα η καθολική πλειοψηφία είναι ασυμπτωματικοί δεν έχουν κανένα σύμπτωμα ή εάν εμφανίζονται θεωρούνται πολύ ελαφρά.
Η χρήση των tests αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είναι σαν όλες τις χώρες στην συμπεριφορά του κορωνοιού.

Ευθύνονται οι νέοι;

Οι θάνατοι σε ηλικίες έως 39 ετών είναι 6 όπερ σημαίνει ότι στο σύνολο του πληθυσμού αναλογούν στο 0,00005%, ουσιαστικά για ηλικίες κάτω των 39 ετών ο κορωνοιός είναι αδιάφορος από πλευράς επικινδυνότητας.
Η Πολιτεία ωστόσο αναφέρει ότι το 50% των κρουσμάτων προέρχεται από ηλικίες 39 ετών και χαμηλότερα όπερ σημαίνει ότι ενώ είναι ασυμπωματικοί μπορούν να μεταδίδουν τον κορωνοιό.
Και αυτό το επιχείρημα πάσχει καθώς τα κρούσματα στους νέους δηλαδή ηλικίες κάτω των 39 ετών αντιστοιχούν στο 0,003% του πληθυσμού.
Οι νέοι αδίκως στοχοποιούνται, άδικα γίνονται αναφορές ότι οι νέοι μεταδίδουν τον κορωνοιό στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες οι οποίες είναι και οι πιο ευπαθείς.
Να σταματήσουμε να ενοχοποιούμε τους νέους, είναι απαράδεκτο, ηθικά ανέντιμο και επονείδιστο.... δεν μπορεί την αποτυχία να την φορτώνουμε στους νέους ανθρώπους.
Δηλαδή ο ακραίος συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στην εργασία ειδικά σε εταιρίες εντάσεως εργασίας και σε άλλες δραστηριότητες δεν είχαν καμία ευθύνη στον κορωνοιό και μόνο οι νέοι φέρουν ευθύνη;
Η κριτική και η στοχοποίηση των νέων είναι μεγάλο λάθος.


Τι πρέπει να γίνει;

Θα πρέπει να αποφασιστεί σε πανελλαδικό επίπεδο να διεξαχθούν καθολικά tests, όχι απαράδεκτα lockdowns που καταστρέφουν τις κοινωνίες, προκαλούν σωρεία προβλημάτων στην οικονομία, προκαλούν ψυχικά τραύματα στους πολίτες.
Το κράτος οφείλει να πραγματοποιήσει άμεσα καθολικά tests δηλαδή να διεξάγει αρχικά στους νομούς και στις μεγάλες πόλεις με πολλά κρούσματα κορωνοιού μαζικά tests που να φθάνουν το 50% με 60% του πληθυσμού.
Όσοι βρίσκονται θετικοί άμεσα να απομονώνονται.
Επίσης σε νοσοκομεία και γηροκομεία όπου η επικινδυνότητα είναι μεγάλη θα πρέπει να παρθούν προληπτικά αυστηρότατα μέτρα, να υιοθετηθούν τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα.
Με αυτό τον σχεδιασμό, η Ελλάδα θα πορεύεται με οργανωμένο πλάνο απέναντι στον κορωνοιό και όχι επιλέγοντας το καθολικό lockdown που αποτελεί προχειρότητα και απόδειξη αποτυχίας στην εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουν εξεταστεί.

Συλλογική ευθύνη, ατομική ευθύνη αλλά και κυβερνητική ευθύνη

Η κυβέρνηση λέει ότι απαιτείται συλλογική ευθύνη απέναντι στον κορωνοιό.
Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε τις σωστές ενέργειες και δεν προετοιμάστηκε καταλλήλως για την αντιμετώπιση του κορωνοιού, ειδικά του δεύτερου κύματος.
Η συλλογική ευθύνη είναι κατοπινός στόχος, προηγείται πάντα η ατομική ευθύνη, να λαμβάνονται δηλαδή μέτρα αυτοπροστασίας.
Ωστόσο όλο και περισσότεροι κατανοούν ότι η υπόθεση κορωνοιός είναι ακραία υπερβολική, επικρατεί τρομολαγνεία και εκφοβισμός και δεν μπορεί 3-4 λοιμωξιολόγοι να καθορίζουν την τύχη της Ελλάδος.

Στα όρια της γραφικότητας η απαγόρευση κυκλοφορίας 9 το βράδυ με 5 τα ξημερώματα

Στα όρια της γραφικότητας κινείται η απαγόρευση της κυκλοφορίας 9 το βράδυ με 5 τα ξημερώματα και προφανώς ο στόχος είναι ξεκάθαρος, να μην επιτρέπουν στους νέους να κυκλοφορούν ώστε να περιοριστεί η μεταδοτικότητα.
Τιμωρούνται οι νέοι άνθρωποι αναίτια, με πρόσχημα την μεταδοτικότητα.
Αλλά και πάλι εν μέσω σχεδόν καθολικής χρήσης μάσκας τα κρούσματα αυξάνονται.
Συν τοις άλλοις η κοινωνία είναι στα όρια της…
Για να κατανοήσουμε... ο κορωνοιός από τις 5:01 τα ξημερώματα έως και 20:59 το βράδυ μάλλον ξεκουράζεται και δεν μεταδίδεται ενώ το βράδυ μεταδίδεται.
Το επιχείρημα είναι αστείο.

Το πρόστιμο και όχι ο φόβος για τον κορωνοιό οδηγεί στην χρήση της μάσκας

Η επιβολή προστίμου 300 ευρώ για όποιον δεν φοράει μάσκα είναι μέτρο απαράδεκτο, αντισυνταγματικό, είναι μέτρο εξοντωτικό για τον απλό εργαζόμενο ο οποίος πληρώνεται με 600 ή 650 ευρώ μισθό.
Στους νέους ανθρώπους το 70% φοράει την μάσκα όχι για τον κορωνοιό αλλά για το πρόστιμο, αυτό σημαίνει ότι η ελληνική πολιτεία δεν έπεισε ακόμη και με την χρήση τρομολαγνείας για τον κορωνοιό.
Εγείρονται πολλά ερωτήματα για την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας και κατά πόσο δεν επιδεινώνει το πρόβλημα.
Φθάσαμε στο σημείο σχεδόν όλοι να φορούν μάσκα και όσοι δεν φορούν να θεωρούνται στιγματισμένοι.
Δηλαδή η κανονικότητα έγινε τοξικότητα και η τοξικότητα κανονικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης