Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Πολύ σοβαρή η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη - Νέα μέτρα στο τραπέζι - Προς κλείσιμο τα σχολεία

Κικίλιας (υπ.Υγείας): Πολύ σοβαρή η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη - Νέα μέτρα στο τραπέζι - Προς κλείσιμο τα σχολεία
Το πότε θα τελειώσει το lockdown θα εξαρτηθεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα είπε ο κ.Κικίλιας
Νέα αυστηρότερα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Παρασκευή 13/11 για τη Θεσσαλονίκη υποστήριξε ο υπ.Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι οδεύουν προς κλείσιμο τα σχολεία – δημοτικά και νηπιαγωγεία – που λειτουργούν κανονικά.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha και σχετικά με το εάν θα παραταθεί ή όχι το lockdown ο κ.Κικίλιας είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί «από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη συμμόρφωση των πολιτών και ανάλογα με την επιθετικότητα του ιού».

Ανησυχία για Θεσσαλονίκη

«Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτό που συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη.
Η εφημερία χθες έκλεισε με 80 εισαγωγές και 20 ύποπτα κρούσματα.
Υπολογίστε αυτόν τον αριθμό κάθε μέρα για τις επόμενες 10-15 μέρες.
Εκπονήσαμε ένα έκτακτο πλάνο, από καρδιοχειρουργικές, αγγειοχειρουργικές αίθουσες και έχουμε άλλες 100, όταν όλη η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται και έχουν περιστατικά από τη Θεσσαλονίκη κατά 70% και 30% από γύρω περιοχές» είπε ο κ.Κικίλιας.
«Υπάρχουν έκτακτα περιστατικά και εκτός κορωνπϊού, τροχαία, καρδιακά, είναι προφανές ότι το ΕΣΥ και μπορεί και αντέχει και τα αντιμετωπίζει και αυτά.
Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, είναι προφανές ότι μειώνονται τα τακτικά χειρουργεία και αυτό γίνεται μοιραία κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα» είπε ο κ.Κικίλιας.

Στο τραπέζι νέα μέτρα

Για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη ο κ.Κικίλιας είπε ότι «είναι στο τραπέζι και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, η διυπουργική μαζί με τον πρωθυπουργό θα αποφασίσει, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών». «Αφήνω τους ειδικούς να κάνουν τη δουλειά τους.
 Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και το συντομότερο, πρέπει να μειωθούν οι δείκτες.
Οι πολίτες πρέπει να βοηθήσουν και όλοι να αναλογιστούν πόσοι μπαίνουν σε κίνδυνο» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος ερωτηθείς για νέα μέτρα που αφορούν στα σχολεία, ανέφερε ότι «θα το δούμε μέσα στην ημέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης