Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το Βερολίνο χρησιμοποιεί προσχήματα για να μην μοιραστεί στοιχεία για την υπόθεση Navalny

Ρωσία: Το Βερολίνο χρησιμοποιεί προσχήματα για να μην μοιραστεί στοιχεία για την υπόθεση Navalny
Η Μόσχα καλεί το Βερολίνο να εγκαταλείψει την αντιπαράθεση και να προχωρήσει σε ουσιαστική συνεργασία για την υπόθεση, δήλωσε η εκπρόσωπος ΥΠΕΞ
Το Βερολίνο χρησιμοποιεί διάφορα προσχήματα για να αποφύγει να μοιραστεί υλικό με τη Μόσχα σχετικά με την υπόθεση του Navalny, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Zaharova την Παρασκευή 13/11.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ισχυρίστηκε ότι η Γερμανία επικαλείται διάφορα προσχήματα ώστε να μην μοιραστεί με τη Ρωσία στοιχεία που αφορούν την υπόθεση Navalny.
«Όλες οι ακριβείς ερωτήσεις που θέτουν οι Ρώσοι ερευνητές μένουν χωρίς απάντηση.
Το Βερολίνο παραβιάζει ανοιχτά τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις του σε ό, τι αφορά τη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και χρησιμοποιεί ελαττωματικά επιχειρήματα από νομικής άποψης αρνούμενο να μοιραστεί δείγματα των αποτελεσμάτων του Ρώσου υπηκόου» είπε η υπουργός κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, η Μόσχα καλεί το Βερολίνο να εγκαταλείψει την αντιπαράθεση και να προχωρήσει σε ουσιαστική συνεργασία για την υπόθεση, δήλωσε η εκπρόσωπος.

Οι κυρώσεις από ΕΕ

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε στα μέσα Οκτωβρίου 2020 τον κατάλογο κυρώσεων σχετικά με την υπόθεση Navalny ο οποίος περιλαμβάνει έξι υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους και το ερευνητικό ινστιτούτο της χώρας για τον φερόμενο ρόλο τους στην υποτιθέμενη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιπολιτευόμενου.
Το Κρεμλίνο απάντησε εκφράζοντας τη λύπη του για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνοντας ότι πρόκειται για απόφαση που δείχνει «έλλειψη λογικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης