Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι προσφυγές Trump δεν πρόκειται να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ

Γιατί οι προσφυγές Trump δεν πρόκειται να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ
H νομική ομάδα του Trump δεν έχει προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν εκλογική απάτη
Tους λόγους για τους οποίους οι δικαστικές προσφυγές από το επιτελείο του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, δεν πρόκειται να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα, εξηγούν νομικοί στο Reuters.
Ειδικοί σχετικά με τον εκλογικό νόμου, υπογραμμίζουν τις μεγάλες διαφορές μεταξύ της ρητορικής Trump και της ουσίας των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από το επιτελείο της προεκλογικής του εκστρατείας. Όπως εξηγούν, η νομικ
ή ομάδα του απερχόμενου προέδρου, δεν έχει παρουσιάσει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει εκλογική απάτη και θα μπορούσε να ανατρέψει την εκλογή του Joe Biden.
Ο Trump έχει επανειλημμένα προβάλει αβάσιμες αξιώσεις σχετικά με εκλογική απάτη.
Ισχυρίζεται ότι κέρδισε τις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς και τον εκλεγμένο πλέον πρόεδρο, Joe Biden, ότι προσπάθησαν να τον «κλέψουν».
Η εκστρατεία Trump δήλωσε ότι αγωνίζεται για «ελεύθερες, δίκαιες και πλήρως διαφανείς εκλογές».
Ωστόσο, οι αγωγές που έχουν κατατεθεί  δεν αντικατοπτρίζουν αυτήν τη ρητορική, δήλωσε η Jessica Levinson, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή Loyola στο Λος Άντζελες.
«Στο πολιτικό πεδίο, βλέπουμε κατηγορίες για μαζική απάτη ψηφοφόρων. Αλλά στο δικαστήριο, αν κοιτάξετε τις υποθέσεις, πρόκειται για κάτι είναι εντελώς διαφορετικό», τόνισε.

Τι προβλέπουν οι αγωγές Trump

Από την ημέρα των Εκλογών, το επιτελείο Trump έχει καταθέσει αγωγές στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, την Αριζόνα και τη Τζόρτζια.
Ένας κοινός ισχυρισμός είναι ότι απαγορεύθηκε στους παρατηρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να έχουν πρόσβαση στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων σε περιοχές που «ελέγχουν» οι Δημοκρατικοί.
Στην Πενσιλβάνια, το επιτελείο Trump ισχυρίστηκε ότι η έλλειψη πρόσβασης παρατηρητή, σε συνδυασμό με την ανεπαρκή επαλήθευση των ταυτοτήτων των ψηφοφόρων και άλλων παραγόντων, καθιστούν αναξιόπιστη την ψηφοφορία μέσω επιστολικής ψήφου.
Στο Μίσιγκαν, η αγωγή αναφέρει ότι οι παρατηρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος παρεμποδίστηκαν από την παρακολούθηση της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων σε συνεδριακό κέντρο του Ντιτρόιτ.

Δεν έχουν κατατεθεί αγωγές για εκλογική απάτη

Παρά τις δηλώσεις Trump περί εκλογικής απάτης, οι αγωγές που έχουν κατατεθεί δεν αφορούν την εν λόγω καταγγελία.
Ο Κarl Rove, στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, έγραψε στη Wall Street Journal ότι οι δικηγόροι του Trump δεν έχουν παρουσιάσει κανένα στοιχεία που να αποδεικνύει συστημική απάτη, το οποίο θα μπορούσε να ανατρέψει την εκλογή Biden.
Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι αγωγές φαίνεται να αποσκοπούν στη δημιουργία αμφιβολιών για τη νίκη του Biden σε αμφίρροπες πολιτείες, όπως η Πενσιλβάνια και το Μίσιγκαν.
Εάν τα δικαστήρια κρίνουν ότι τέθηκαν εμπόδια στους εκπροσώπους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να πιστοποιήσουν τα αποτελέσματα στις εν λόγω πολιτείες, ανοίγει ο δρόμος για τους Ρεπουμπλικάνους να υποστηρίξουν ότι o Trump ήταν ο πραγματικός νικητής.
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα έπρεπε τότε να αποφασίσει ποιες επιστολές ψήφους θα αναγνωρίσει.
Ωστόσο, ήδη Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές και γερουσιαστές της Πενσιλβάνια, έχουν καταρρίψει την παραπάνω θεωρία.
Η πιο ελπιδοφόρα υπόθεση για τον Trump είναι εκκρεμούσα προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, στην οποία οι Ρεπουμπλικάνοι θα επιχειρήσουν να αναιρέσουν την απόφαση που επιτρέπει στους εκλογικούς αντιπροσώπους της Πενσιλβάνια να καταμετρούν τις επιστολικές ψήφους που ταχυδρομήθηκαν την ημέρα των εκλογών, αρκεί να έχουν παραληφθεί έως και τρεις ημέρες μετά.
Ωστόσο, ακόμα και αν γίνει δεκτή η προσφυγή, δεν θα επηρεάσει τη νίκη του Biden στην Πενσιλβάνια, καθώς οι επίμαχες επιστολικές ψήφοι ανέρχονται μόλις σε 10 χιλ.
Το προβάδισμα του Biden ξεπερνά τις 53.000 ψήφους, σύμφωνα με την Edison Research.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης