Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: H Τουρκία εισέρχεται σε νέα εποχή στην οικονομία και στη δικαιοσύνη

Erdogan: H Τουρκία εισέρχεται σε νέα εποχή στην οικονομία και στη δικαιοσύνη
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ξεκινά μια νέα εκστρατεία που εστιάζει στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση
Την είσοδο της Τουρκίας σε μια νέα περίοδο στην οικονομία και τη δικαιοσύνη προανήγγειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan σύμφωνα με την Daily Sabah.
Όπως σημείωσε 
το κοινοβούλιο θα δώσει προτεραιότητα σε νέα πακέτα μεταρρυθμίσεων στον δικαστικό τομέα τον επόμενο χρόνο (2021).
"Ξεκινάμε μια νέα περίοδο μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και τη δικαιοσύνη στη χώρα μας", δήλωσε ο Erdogan σε μια επαρχιακή συνεδρίαση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party) στη βορειοδυτική επαρχία Tekirdağ.
Την Τετάρτη 11/11 ο Τούρκος ηγέτης δεσμεύτηκε επίσης για μια νέα στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης που θα επιτρέψει ένα βελτιωμένο επενδυτικό κλίμα για τους ξένους επενδυτές που υποστηρίζεται από ένα αποτελεσματικό δικαστικό σύστημα.
Ο Erdogan υποσχέθηκε ότι η στρατηγική θα βασίζεται σε σταθερότητα, χαμηλότερο πληθωρισμό και διεθνείς επενδύσεις.
Σημειώνοντας ότι προτεραιότητα είναι η άμεση μείωση του πληθωρισμού σε μονοψήφια ψηφία, ο πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή 13/11 ότι η κυβέρνησή του ξεκινά "μια νέα εκστρατεία που εστιάζει στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση".
Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ο Erdogan είπε επίσης: «Πολλοί προσπάθησαν να υποτιμήσουν την Τουρκία μέσω τρόμου, πραξικοπήματος, πολιτικού και κοινωνικού χάους ενώ επιτέθηκαν επιπλέον και στην οικονομία μας.
Τόνισε περαιτέρω την ανάγκη επίτευξης των στόχων της Τουρκίας το 2023 και είπε:
«Βιώνουμε μια περίοδο κατά την οποία η μοίρα του [κυβερνώντος] κόμματος AK και του έθνους είναι ενσωματωμένες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης