Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αιφνίδια αποχώρηση νομικής εταιρείας από την αγωγή Trump στην Πενσιλβάνια – Ο ρόλος του Lincoln Project

Αιφνίδια αποχώρηση νομικής εταιρείας από την αγωγή Trump στην Πενσιλβάνια – Ο ρόλος του Lincoln Project
Οι καταγγελίες της νομικής ομάδας του Trump – Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση
Μία εκ των δικηγορικών εταιρειών που εκπροσωπεί το επιτελείο του προέδρου Donald Trump στη δικαστική αμφισβήτηση των νομικών αποτελεσμάτων ανακοίνωσε αργά την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ότι αποσύρεται από μία από τις υποθέσεις.
Αν και επισήμως δεν δόθηκε κάποια αιτιολογία για την απόφαση της εταιρείας Porter Wright Morris & Arthur, το Bloomberg σημειώνει ότι ήταν μία από τις δύο δικηγορικές εταιρείες που αποτέλεσαν στόχο του Lincoln Project - μιας ομάδας Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του Trump που στόχευσαν στην απομάκρυνσή του από την προεδρία.
Την Τρίτη (10/11), η ομάδα ενθάρρυνε τα μέλη της μέσω του LinkedIn να εκφοβίσουν μεμονωμένους υπαλλήλους της Porter Wright και μιας άλλης δικηγορικής εταιρείας, της Jones Day
Αναρτούσαν το σύνθημα: «Ρωτήστε τους πώς μπορούν να εργαστούν για έναν οργανισμό ο οποίος επιχειρεί να ανατρέψει τη βούληση του αμερικανικού λαού".
Εκπρόσωπος εκστρατείας του Trump κατηγόρησε την εταιρεία για «υποχωρητική στάση».
«Ο όχλος των αριστεριστών επιτέθηκαν προσωπικά σε μερικούς από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την ομάδα του προέδρου και αυτοί υπαναχώρησαν», δήλωσε ο διευθυντής της επικοινωνιακής εκστρατείας, Tim Murtaugh.
«Εάν ο στόχος του εκφοβισμού ήταν οποιοσδήποτε εκτός από τον Donald Trump, τα μέσα ενημέρωσης θα ξεσηκώνονταν για την αδικία και το θεμελιώδες δικαίωμα ενός πολιτικού στη νομική εκπροσώπηση.
Η ομάδα του προέδρου είναι ανυποχώρητη και θα προχωρήσει με ισχυρούς δικηγόρους για να διασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές για όλους τους Αμερικανούς», σημείωσε.

Τι μέλλει γενέσθαι

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου έχει προγραμματισθεί ακρόαση σχετικά με το αίτημα της εισαγγελίας για απόρριψη της αγωγής στο ομοσπονδιακό δικαστήριο.
Σύμφωνα με την αγωγή τα αποτελέσματα των εκλογών της πολιτείας είναι παράτυπα καθώς δεν δόθηκε επαρκής πρόσβαση στο επιτελείο του Donald Trump στη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων στις κομητείες όπου κυριαρχούν οι Δημοκρατικοί.
Η εταιρεία Porter Wright εκπροσώπησε επίσης το επιτελεί του Trump σε μια υπόθεση που πήγε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσiλβανία, αμφισβητώντας επίσης τις τη διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων.
Επιπλέον, υπέβαλε αρκετές αγωγές σε επίπεδο νομού για την ακύρωση παράτυπων ψήφων.
Δεν είναι σαφές εάν η εταρεία Porter Wright σκοπεύει επίσης να αποσυρθεί από αυτές τις αγωγέ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης