Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Διαδοχικές νομικές ήττες του Trump στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβάνια και στην Αριζόνα

ΗΠΑ: Διαδοχικές νομικές ήττες του Trump στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβάνια και στην Αριζόνα
Στο Μίσιγκαν, ο δικαστής απέρριψε την προσφυγή Trump, διότι οι δικηγόροι δεν κατάφεραν να αποδείξουν γιατί έπρεπε να γίνει ανακαταμέτρηση
Διαδοχικές νομικές ήττες υπέστη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Trump, στο Μίσιγκαν, στην Πενσιλβάνια και στην Αριζόνα, σε μια προσπάθεια να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 3 Νοεμβρίου.
Λίγες ώρες αφότου η νομική εταιρεία του Donald Trump, Porter Wright Morris & Arthur LLP, αποσύρθηκε από την υπόθεση της Πενσιλβάνια, καθώς και μία ημέρα μετά τη μικρή νίκη για κάποια ψηφοδέλτια στην πολιτεία, ο ντόπιος ανώτατος δικαστής αρνήθηκε να εξετάσει σχετική αγωγή ως απαράδεκτη.
Το ανώτατο δικαστήριο επικύρωσε μια δικαστική απόφαση που είχε ληφθεί σε κατώτερο επίπεδο για την κύρωση ψηφοδελτίων που η πλευρά Trump υποστήριζε ότι ήταν εκπρόθεσμα.
«Η νόμιμη ψήφος κάθε πολίτη πρέπει να μετράει» αποφάσισε το δικαστήριο.
Ωστόσο, η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει, καθώς ακολουθεί το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (SCOTUS).
Στο μεταξύ, όπως αποδεικνύεται, η 13η Νοεμβρίου δεν είναι καλή ημέρα για τον πρόεδρο Trump.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, δικαστής του Μίσιγκαν απέρριψε δύο προσφυγές των Ρεπουμπλικανών για να μπλοκάρουν την κύρωση του Biden ως νικητή στο Ντιτρόιτ.
Επίσης, ο ίδιος δικαστής απέρριψε αίτημα για ανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Ο Trump υπέστη και άλλη νομική ήττα στην Αριζόνα, με τον ανθυποψήφιό του να ανακηρύσσεται και εκεί νικητής.
Στο Μίσιγκαν, ο δικαστής απέρριψε την προσφυγή Trump, διότι οι δικηγόροι δεν κατάφεραν να αποδείξουν γιατί έπρεπε να γίνει ανακαταμέτρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης