Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη πορεία στην Ουάσιγκτον από υποστηρικτές του Trump

Μεγάλη πορεία στην Ουάσιγκτον από υποστηρικτές του Trump
Κεντρικό σύνθημα θα είναι η κλοπή της νίκης στις εκλογές από τον Biden - Stop the Steal
Ομάδες της άκρας δεξιάς και άλλοι υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στην Ουάσινγκτον το Σάββατο 14 Νοεμβρίου σε μια δημόσια επίδειξη της υποστήριξή τους στη νομική αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών.
Σημαντικό κομμάτι του οπαδών του Trump, συμπεριλαμβανομένων και Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών, έχουν υιοθετήσει τη θέση για κλοπή του εκλογικού αποτελέσματος.
Οι διαμαρτυρίες στην πρωτεύουσα θα συγκεντρώσουν προσωπικότητες του χώρου της άκρας δεξιάς, όπως ο θεωρητικός του κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης που έγινε γνωστός από την εκπομπή Infowars Alex Jones και ο αυτοαποκαλούμενος «Αμερικανός εθνικιστής» Νicholas Fuentes.
Οι εθνικιστικές ομάδες Oath Keepers και Proud Boys δήλωσαν επίσης ότι παρευρίσκονται τα μέλη τους.
Ορισμένες αριστερές ομάδες Antifa σχεδιάζουν αντιδιαδηλώσεις.
Εκτός από την εκδήλωση στην Ουάσινγκτον, προγραμματίζονται διαμαρτυρίες υπέρ του Trump και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
«Είναι συγκινητικό να βλέπεις την τεράστια υποστήριξη εκεί έξω, ειδικά τις μεγάλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ξεσπούν σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης που διοργανώνεται στην Ουάσιγκτον το Σάββατο.
Μπορώ ακόμη και να προσπαθήσω να σταματήσω και να πω γεια», έγραψε ο Trump στο Twitter στο Παρασκευή (14/11).

«Η βία δεν θα γίνει ανεκτή»

Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν προειδοποιήσει το ενδεχόμενο βίαιων επεισοδίων στις εκλογές κυρίως από εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν επαληθευθεί.
Ο Christopher Rodriguez, διευθυντής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας στην Ουάσινγκτον ότι δεν θα επιτρέπεται σε όσους παρευρίσκονται στις συγκεντρώσεις να μεταφέρουν όπλα.
«Η βία δεν θα γίνει ανεκτή», είπε.
Οι υποστηρικτές του Trump αναμένεται να συγκεντρωθούν κοντά στο Freedom Plaza, ακριβώς ανατολικά του Λευκού Οίκου.
Έδωσαν στις πορείες τους διαφορετικά ονόματα, όπως το Million MAGA March, το March for Trump και το Stop the Steal.
Το MAGA είναι ένα αρκτικόλεξο για το σλόγκαν της εκστρατείας Trump, Make America Great Again.
Ο Enrique Tarrio, αρχηγός των Proud Boys με έδρα τη Φλόριντα, είπε ότι αναμένει περίπου 250 μέλη να συμμετάσχουν στο ράλι.
Είπε ότι δεν περίμενε βία στην εκδήλωση και είπε ότι τα Proud Boys θα συμμορφωθούν με τους τοπικούς νόμους περί πυροβόλων όπλων στην περιφέρεια της Κολούμπια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης