Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιμέτωπος ακόμη και με φυλάκιση ο Trump, εάν αποκαλυφθούν φορολογικές απάτες

tags :
Αντιμέτωπος ακόμη και με φυλάκιση ο Trump, εάν αποκαλυφθούν φορολογικές απάτες
Εάν φύγει από τον Λευκό Οίκο ο Trump, δεν θα έχει τη συνταγματική προστασία του προέδρου των ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος Donald Trump έχασε περισσότερα από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Σε περίπτωση που αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο, θα χάσει επίσης τη συνταγματική προστασία από τη δίωξη που παρέχεται σε έναν πρόεδρο.
Μετά τις 20 Ιανουαρίου, ο Trump, ο οποίος αρνήθηκε να παραχωρήσει και αγωνίζεται να παραμείνει στο αξίωμά του, θα είναι πιο ευάλωτος από ποτέ σε μια εκκρεμούσα έρευνα της επιτροπής από τον εισαγγελέα του Μανχάταν για την οικογενειακή επιχείρηση του προέδρου και τις πρακτικές του, όπως και τους φόρους του.
Η διετής έρευνα, η μόνη γνωστή ενεργός εγκληματική έρευνα κατά του Trump, έχει σταματήσει από το περασμένο φθινόπωρο, όταν ο πρόεδρος κατάφερε με μήνυση να αποκλείσει μια κλήτευση για τις φορολογικές δηλώσεις και άλλα αρχεία του.
Ο Trump ισχυρίστηκε ότι η έρευνα του εισαγγελέα, Cyrus R. Vance Jr., δημοκρατικού, είναι μια αποστολή με πολιτικά κίνητρα.
Αλλά αν το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει ότι ο κ. Vance έχει δικαίωμα πρόσβασης στα αρχεία, και ανακαλύψει πιθανά εγκλήματα, ο Trump θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την επιβολή του νόμου - πυροδοτώντας περαιτέρω πολιτικές εντάσεις και αυξάνοντας το φάντασμα μιας ποινικής καταδίκης, ή ακόμα και φυλακή, για έναν πρώην πρόεδρο, αναφέρουν οι New York Times.
Η έρευνα του κ. Vance θα μπορούσε να έχει τεράστια σημασία εάν η εισερχόμενη κυβέρνηση Biden, επιδιώξει να ενώσει τη χώρα και να αποφύγει τα αντίποινα εναντίον του Trump, απομακρύνεται από τις νέες ομοσπονδιακές έρευνες.
Μια τέτοια κίνηση δεν θα δεσμεύσει τον εισαγγελέα, έναν ανεξάρτητο εκλεγμένο κρατικό αξιωματούχο.
Οι ενέργειες του κ. Vance τους επόμενους μήνες ενδέχεται να τον θέσουν υπό αυξανόμενο πολιτικό έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης