Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά για τις καταστροφές στην Κρήτη: Ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την στήριξη των πληγέντων και την θωράκιση των περιοχών

Γεννηματά για τις καταστροφές στην Κρήτη: Ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την στήριξη των πληγέντων και την θωράκιση των περιοχών
Η Φ. Γεννηματά καλεί την Κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, για την υπαγωγή και της Κρήτης στις ταχείες διαδικασίες εφαρμογή των μέτρων που νομοθετήθηκαν για τις καταστροφές από τον Ιανό(Ν.4728/2020)
Τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη της Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία, είχε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής,  Φώφη Γεννηματά.
«Οι μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν πολλοί Δήμοι της Κρήτης λόγω των ακραίων φυσικών φαινομένων, πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς καμία καθυστέρηση.
Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την στήριξη των πληγέντων, τις αποζημιώσεις λόγω καταστροφών, αλλά και την θωράκιση των περιοχών με τις κατάλληλες υποδομές», τόνισε η κ. Γεννηματά μετά την τηλεδιάσκεψη.
Πρόσθεσε πως «είναι όσο ποτέ αναγκαίο ένα πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων με χρηματοδότηση από την πολιτεία και υλοποίηση από την Περιφέρεια, με έμφαση στην περιοχή του  νέου αεροδρομίου και τον Βόρειο οδικό άξονα.
Άμεση ενεργοποίηση της σχετικής πρόσκλησης αντιπλυμμυρικών έργων στο πλαίσιο του προγράμματος "Α. Τρίτσης"».
Κάλεσε την Κυβέρνηση «να αποδεχθεί την τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής, για την υπαγωγή και της Κρήτης στις ταχείες διαδικασίες εφαρμογή των μέτρων που νομοθετήθηκαν για τις καταστροφές από τον Ιανό(Ν.4728/2020)».
«Ειδικότερα προτείνουμε :
- Την αύξηση της χρηματοδότησης που δόθηκε στην Περιφέρεια και στους Δήμους που επλήγησαν, για την αποκατάσταση των υποδομών. Τα ως τώρα ποσά είναι ανεπαρκή.
- Την άμεση ενίσχυση των πληγέντων με 5000 ευρώ για τους κατοίκους και 8000 ευρώ για καταστήματα και εγκαταστάσεις
- Την εξατομικευμένη καταγραφή των ζημιών στην αγροτική παραγωγή, στο ζωικό κεφάλαιο, στις επιχειρήσεις, στις οικοσκευές. Ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές αποζημιώσεις. Ιδιαίτερα όταν οι κάτοικοι  ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις λόγω των περσινών καταστροφών.
-Την αναστολή των πάσης φύσεων φορολογικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών υποχρεώσεων των πληγέντων», συνέχισε η κ. Γεννηματά.
Και κατέληξε τονίζοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα πιέσει ιδιαίτερα για την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας, με επόμενο βήμα την συζήτηση της τροπολογίας που καταθέσαμε την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή».
Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν  οι: Σταύρος Αρναουτάκης - Περιφερειάρχης Κρήτης, Γιάννης Κουράκης - Πρόεδρος Π.Ε.Δ Κρήτης, Γιάννης Γουλιελμάκης -Αντιπεριφερειάρχης Λασιθiου, Νίκος Συριγωνάκης      - Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Μαρία Λιονή - Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Γιάννης Στεφανάκης - Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Σέγγος - Δήμαρχος Χερσονήσου Ηρακλείου, Μενέλαος Μποκέας - Δήμαρχος Μαλεβιζίου Ηρακλείου, Μανώλης Φραγκάκης - Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ηρακλείου, Γιώργος Μαρινάκης -Δήμαρχος Ρεθύμνου, Δημήτριος Κόκκινος - Δήμαρχος Μυλοπόταμου Ρεθύμνου, Γιάννης Ταταράκης - Δήμαρχος Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου, Παντελής Μουρτζανός -Δήμαρχος Αμαρίου Ρεθύμνου, Γιώργος Ταβερναράκης - Αντιπρόεδρος ΤΕΕ Αν. Κρήτης, Αντώνης Ζαχαριουδάκης - Γραμματέας Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου, Μιχάλης Σαρρής - Γραμματέας Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Ρεθύμνου, Γιώργος Μπελούκας- Γραμματέας Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου.
Επίσης, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Καμίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης