Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ερώτηση 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τους «κασκολάκηδές» στα Ελληνικά Πετρέλαια

Ερώτηση 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τους «κασκολάκηδές» στα Ελληνικά Πετρέλαια
Η αποθήκη προσλήψεων επί ΣΥΡΙΖΑ, οι παχυλοί μισθοί και οι βόλτες στους διαδρόμους
Ερώτηση για “σημαντική μείωση προσωπικού” στα Ελληνικά Πετρέλαια, κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη στην Βουλή 33 Βουλευτές του Σύριζα.
Συγκεκριμένα, στην ερώτηση υπο τον τίτλο “για την προστασία της εργασίας” επισημαίνουν οτι παρατηρείται σημαντική μείωση είτε μέσω εθελούσιας εξόδου, είτε μέσω μη ανανέωσης συμβάσεων.
Ερωτούν δε τον αρμόδιο υπουργό, σε ποιές ενέργειες θα προβεί για να ανακόψει το κύμα μείωσης προσωπικού – Αν και η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο με την διοίκηση να ασκείται απο τον όμιλο Λάτση βάσει πλειοψηφικού ποσοστού και σύμβασης.
‘Oπως προσθέτουν δε ,“ Οι εκτεταμένες μειώσεις προσωπικού είχαν γίνει και κατά το παρελθόν όταν, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ουσιαστικά η διοίκηση του Ομίλου είχε παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο καθ’ ολοκληρία στον όμιλο Λάτση.
Τα αποτελέσματα εκείνης της εποχής είναι ευρέως γνωστά: Εντατικοποίηση της εργασίας, αποδυνάμωση των ελέγχων, υποβάθμιση των μέτρων ασφαλείας και τέλος, το τραγικό δυστύχημα με τους 4 νεκρούς.”

Οι πραγματικοί λόγοι της ερώτησης

Για ποιους, όμως, λόγους οι 33 Βουλευτές του Σύριζα αγνοούν χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και σπεύδουν να προσφέρουν  δίχτυ “προστασίας” για τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΠΕ;
Φυσικά, η προστασία δεν προέρχεται από την ανιδιοτέλεια της παλιάς Αριστεράς, αλλά εδράζεται στις πελατειακές σχέσεις στις οποίες επιδόθηκε ο Σύριζα επι των ημερών του.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα “Ελληνικά  Πετρέλαια” επι της διακυβέρνησης Σύριζα είχαν μετατραπεί σε μια μια “αποθήκη προσλήψεων” για ευνοούμενους που συνδέονταν με υψηλά ιστάμενα στελέχη της κομματικής δομής του Σύριζα.
Είναι χαρακτηριστικό οτι, οι εν λόγω ευνοούμενοι απολάμβαναν σχεδόν τις ίδιες αποδοχές με το μόνιμο προσωπικό με αποτέλεσμα να τους αποκαλούν εντός της εταιρείας ως τους “κασκολάκηδες του Συριζα”, διότι συνήθιζαν να περιφέρονται περισσότερο στους διαδρόμους μη έχοντας συγκεκριμένη εργασία να εκτελέσουν.

Οι αποφάσεις

Απο την άλλη πλευρά, οι Βουλευτές του Σύριζα έχουν πληροφορηθεί αρμοδίως για τις κινήσεις της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ η οποία προετοιμάζει ευρύ πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, κυρίως, για το προσωπικό που βρίσκεται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης.
Ωστόσο, η  διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ έχει εξετάσει τα στοιχεία προσωπικού τόσο στην εταιρεία, όσο και τις θυγατρικές ΕΚΟ, BP και φέρεται να έχει λάβει τις αποφάσεις της.
Για την ιστορία, οι 33 ερωτώντες Βουλευτές είναι  οι εξής :Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος),Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία), Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος, Βαρδάκης Σωκράτης, Βέττα Καλλιόπη, Γιαννούλης Χρήστος, Γκιόλας Γιάννης, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κασιμάτη Νίνα,
Κατρούγκαλος Γιώργος, Καφαντάρη Χαρά, Λάππας Σπύρος, Μάρκου Κώστας, Μουζάλας Γιάννης, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Νοτοπούλου Αικατερίνη, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Παπαδόπουλος Αθανάσιος(Σάκης), Πούλου Γιώτα, Ραγκούσης Γιάννης, Σπίρτζης Χρίστος, Τζούφη Μερόπη, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φάμελλος Σωκράτης, Φίλης Νικόλαος, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης, Χατζηγιαννάκης Μίλτος, Ψυχογιός Γεώργιος

Δημήτρης Παφίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης