Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Το θετικό άνοιγμα που αναμένεται στην Ευρώπη θα δώσει τάση και στην εγχώρια αγορά

tags :
XA: Το θετικό άνοιγμα που αναμένεται στην Ευρώπη θα δώσει τάση και στην εγχώρια αγορά
Ο γενικός δείκτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σημαντική αντίσταση των 666 μονάδων, σημείο από το οποίο διέρχεται ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών
Οι ελπίδες για το εμβόλιο αναμένεται να συνεχίσουν να οδηγούν τους επενδυτές σε κινήσεις αύξησης κινδύνου, σημειώνουν οι αναλυτές.
Για σήμερα περιμένουν ότι η αγορά θα λάβει κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες και σύμφωνα με την πορεία των παραγώγων, δείχνουν πως θα ανοίξουν σε θετικό έδαφος.
Οι επιχειρηματικές ειδήσεις δείχνουν πως υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό για ελληνικές εταιρείες, ενώ και τα εταιρικά αποτελέσματα δείχνουν πως οι εισηγμένες παρά την πανδημία έχουν αντοχές και μπορούν να βγάλουν κέρδη ακόμα και σε μία τέτοια συγκυρία.
Ο γενικός δείκτης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σημαντική αντίσταση των 666 μονάδων, σημείο από το οποίο διέρχεται ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση σήμερα, ενώ οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα μπορούσαν να συνεχιστούν.

Eurobank Equities
Η διάθεση για αύξηση κινδύνου που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει συνέχει σήμερα καθώς οι ελπίδες για το εμβόλιο μετριάζουν τις ανησυχίες για τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις του lockdown.
Γι’ αυτό περιμένουμε θετικό άνοιγμα στη σημερινή συνεδρίαση.

Beta
Οι ελπίδες για το εμβόλιο φαίνεται πως μειώνουν τους φόβους για τον ιό υποστηρίζοντας το ανοδικό momentum των αγορών.
Ένα θετικό άνοιγμα αναμένεται για το ΧΑ, το οποίο θα ακολουθήσει την τάση των αγορών του εξωτερικού.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης