Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η ΕΕ θα επεκτείνει τα μέτρα για τον αεροπορικό τομέα που πλήττεται από τον Covid

tags :
Η ΕΕ θα επεκτείνει τα μέτρα για τον αεροπορικό τομέα που πλήττεται από τον Covid
Η Επιτροπή ενέκρινε κανόνες για την τροποποίηση τμημάτων του κανονισμού για τις αεροπορικές υπηρεσίες
Ορισμένες από τις προσωρινές διατάξεις που θεσπίστηκαν τον Μάιο για να διευκολυνθεί η οικονομική πίεση στους αερομεταφορείς και τους φορείς εδάφους πρέπει να επεκταθούν έως το 2021, μετά από συστάσεις σε νέα έκθεση της Επιτροπής.
Η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Adina Vălean, δήλωσε: «Τα μέτρα που θεσπίστηκαν τον Μάιο παρείχαν την απαραίτητη ανακούφιση στον αεροπορικό τομέα της Ευρώπης, οπότε υποστηρίζω πλήρως την επέκτασή τους, όταν αυτό δικαιολογείται από τις τρέχουσες συνθήκες. Καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της πανδημίας και προετοιμάζουμε το έδαφος για ανάκαμψη, θα είναι απαραίτητη μια συντονισμένη απάντηση. Δεν θεωρούμε ότι οι απαγορεύσεις πτήσεων είναι αποτελεσματικές για τον περιορισμό της πανδημίας, επομένως δεν θα επεκτείνουμε την παρέκκλιση παρέχοντας μεγαλύτερη ευελιξία στα κράτη μέλη σχετικά με τις απαγορεύσεις πτήσεων. “
Η Επιτροπή ενέκρινε κανόνες για την τροποποίηση τμημάτων του κανονισμού για τις αεροπορικές υπηρεσίες.

Οι τροπολογίες επιτρέπουν:

*    αεροπορικές εταιρείες σε προσωρινή οικονομική δυσκολία να διατηρήσουν την άδεια λειτουργίας τους
    τα αεροδρόμια να αντικαταστήσουν επειγόντως τον πάροχο υπηρεσιών εδάφους σε περίπτωση πτώχευσης
*    Τα κράτη μέλη διατηρούν τους περιορισμούς πτήσεων, εάν είναι απαραίτητο

Η νέα έκθεση προτείνει την επέκταση των παρεκκλίσεων που συνδέονται με τις άδειες λειτουργίας και την επιλογή των υπηρεσιών εδάφους, η οποία αναμένεται να λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, κατά ένα έτος.
Αυτό δικαιολογείται από τη συνεχιζόμενη πανδημία και τον αντίκτυπό της στην εναέρια κυκλοφορία, η οποία είναι πιθανό να συνεχιστεί έως το 2021.
Η Επιτροπή δεν θεωρεί σε αυτό το στάδιο ότι απαιτείται παράταση της τρέχουσας παρέκκλισης που επιτρέπει την παράταση των συμβάσεων εδάφους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, αλλά θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση.
Ούτε η Επιτροπή θα επεκτείνει την ευελιξία που προσφέρει από τον Μάιο σχετικά με τους παρατεταμένους περιορισμούς πτήσεων, καθώς τα αποτελεσματικά μέτρα υγείας και υγιεινής έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικά στον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης