Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Η Ελλάδα συνεχίζει να βυθίζει πλοία που μεταφέρουν μετανάστες

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Η Ελλάδα συνεχίζει να βυθίζει πλοία που μεταφέρουν μετανάστες
Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο, τα σκάφη σπρώχνονται πρώτα προς τα τουρκικά ύδατα και μετά δέχονται πυροβολισμούς ή επιθέσεις με μακριές ράβδους από τις ελληνικές δυνάμεις
Συνεχίζει να προκαλεί με τις ανακοινώσεις η Άγκυρα η οποία αναφέρει πως η Ελλάδα επιτέθηκε για άλλη μια φορά σε πλοία που μεταφέρουν δεκάδες μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών στο Αιγαίο Πέλαγος, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τη Δευτέρα 16/11.
«Έλληνες στρατιώτες θα μπορούσαν να βυθίσουν σκάφη που μεταφέρουν δεκάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων είναι παιδιά, ανοίγουν φωτιά γύρω από τις βάρκες και ανοίγουν τρύπες με καρφιά», ανέφερε το υπουργείο σε γραπτή δήλωση σύμφωνα με την Daily Sabah.
Το υπουργείο σημείωσε ότι αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια των στοιχείων του ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να έρχεται να σώσει τους απελπισμένους μετανάστες γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα της Τουρκίας.
Η δήλωση ανέφερε ότι οι ενέργειες των Ελλήνων ακτοφυλακών είχαν καταγραφεί μία προς μία.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα σκάφη σπρώχνονται πρώτα προς τα τουρκικά ύδατα και μετά δέχονται πυροβολισμούς ή επιθέσεις με μακριές ράβδους από τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες «αγνοούν τις κραυγές των μεταναστών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης