Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dombrovskis (ΕΕ): Η ΕΕ δεν αντέχει καθυστέρηση στην έγκριση του προϋπολογισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης

Dombrovskis (ΕΕ): Η ΕΕ δεν αντέχει καθυστέρηση στην έγκριση του προϋπολογισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης
Η ρευστότητα είναι αναγκαία για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισίον, Valdis Dombrovskis
Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται ταχέως να επιλύσει ο ζήτημα του βέτο στον πενταετή προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ καθώς πρόκειται για ρευστότητα απαραίτητη για την ανάκαμψη των οικονομιών της ΕΕ από τις συνέπειες του δεύτερου κύματος της πανδημίας, δήλωσε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ο αντιπρόεδρος της Κομισίον, Valdis Dombrovskis.
Ουγγαρία και Πολωνία εμπόδισαν την έγκριση του πακέτου τη Δευτέρα επειδή περιελάμβανε μια ρήτρα που συνδέει την πρόσβαση σε χρήματα με το σεβασμό του στους κανόνες του κράτους δικαίου (πρόκειται για την περίφημη ρήτρα αιρεσιμότητας).
«Νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε ταχεία επίλυση αυτού του αδιεξόδου.
Οι πόροι είναι απαραίτητοι για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Valdis Dombrovskis.
«Όσον αφορά τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί όσον αφορά το κράτος δικαίου, ήταν κάτι που η Επιτροπή έχει ήδη θέσει στην αρχική της πρόταση, όπως επίσης και κάτι που συζητείται ήδη εδώ και πολύ καιρό» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης