Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιος είναι ο στόχος του Trump: Να αμφισβητήσει ότι ο Biden έχει 270 εκλέκτορες με βάση το... 1876 – Γιατί επιμένει, ποιο είναι το σχέδιο;

Ποιος είναι ο στόχος του Trump: Να αμφισβητήσει ότι ο Biden έχει 270 εκλέκτορες με βάση το... 1876 – Γιατί επιμένει, ποιο είναι το σχέδιο;
Ο Trump πιστεύει ότι έχει γίνει νοθεία στις εκλογές - Το 86% όσων των ψήφισαν το υποστηρίζουν....
Ένα παράθυρο που του δίνει το Σύνταγμα αλλά και οι νόμοι του 19ου αιώνα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ο Donald Trump ο αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος αμφισβητεί την νίκη Biden, όπως αναφέρει Τhe Epoch Times.
Ο καθηγητής του Harvard Alan Dershowitz προέβλεψε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump θα προσπαθήσει να διευθετήσει τις εκλογές με τρόπο που παραπέμπουν στον 19ο αιώνα.
Σε συνέντευξή του στο Newsmax, ο νομικός εμπειρογνώμονας είπε ότι ο Trump δεν προσπαθεί πλέον να συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες στο Electoral College, αλλά θα επικεντρωθεί στην αμφισβήτηση ότι ο Biden έχει συγκεντρώσει 270 εκλέκτορες
Με βάση τα αποτελέσματα που αμφισβητεί ο Trump ο Biden λαμβάνει 290 εκλέκτορες έως τώρα με προοπτική να κερδίσει την Τζόρτζια φθάνοντας στους 306 εκλέκτορες και ο Trump 232 εκλέκτορες.
Ο Biden λαμβάνει 51% ή 78,79 εκατ ψήφους και ο Trump 47,3% ή 71,14 εκατ ψήφους.

Ποια είναι η μεγάλη εικόνα;

«Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα:
Η μεγάλη εικόνα τώρα έχει αλλάξει», δήλωσε ο Dershowitz.
«Δεν πιστεύω ότι ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί τώρα να κερδίσει 270 εκλέκτορες. Νομίζω ότι σκέφτεται ότι είναι αδύνατο.
Ο Trump δεν έχει δηλώσει δημοσίως τις πιθανότητες να κερδίσει 270 εκλέκτορες λόγω αρκετών νομικών προκλήσεων.
«Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να αρνηθεί ότι ο Joe Biden έχει 270 εκλέκτορες, αμφισβητώντας τα αποτελέσματα στην Πενσυλβανία, στη Τζόρτζια, στη Νεβάδα, στο Μίσιγκαν, στην Αριζόνα», δήλωσε ο Dershowitz, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι να αμφισβητήσει ότι ο Biden έχει 270 εκλέκτορες από τις 538 εκλέκτορες υποχρεώνοντας ένα άλλο μηχανισμό να ενεργοποιήσει  όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ένα πλεονέκτημα έναντι των Δημοκρατών.
Επί του παρόντος, οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία 26-23-1 στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Εάν μπορεί να κρατήσει τους εκλέκτορες κάτω από 270 τότε το ζήτημα πηγαίνει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου, φυσικά, υπάρχει μια πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών ανά Πολιτεία».
«Προσπαθεί να ακολουθήσει την στρατηγική τριών εκλογών του 19ου αιώνα»
Ο Dershowitz σημείωσε ότι ορισμένα πράγματα θα έπρεπε να ευθυγραμμιστούν τέλεια για να κερδίσει ο Trump υπό αυτό το σενάριο.
«Χρειάζεται μια τέλεια καταιγίδα για να λειτουργήσει».
Με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα εάν την ημέρα που επικυρώνεται το αποτέλεσμα στις 14 Δεκεμβρίου 2020 δεν έχει 270 εκλέκτορες οριστικά και αμετάκλητα όχι με βάση τα μη επικυρωμένα αποτελέσματα θα υπάρξει ειδική ψηφοφορία.
 Εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα η διαδικασία θα πάει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου αναλαμβάνει μια εντελώς νέα διαδικασία, και μια διαδικασία που ξεκάθαρα ευνοεί τον Πρόεδρο Trump», πρόσθεσε o καθηγητής νομικής.
Η εκστρατεία ή η νομική ομάδα του Trump δεν έχει δηλώσει δημοσίως εάν αυτή η στρατηγική βρίσκεται σε εξέλιξη.
 Επί του παρόντος, οι δικηγόροι του έχουν υποβάλει αρκετές αγωγές σε πολλές πολιτείες, ενώ έχουν προσφύγει και στο   Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Κανονικά, οι κυβερνήτες των Πολιτειών πιστοποιούν τα αποτελέσματα των εκλογών στις αντίστοιχες πολιτείες τους και μοιράζονται τις πληροφορίες με το Κογκρέσο».
Ωστόσο, σημείωσε, «ορισμένοι ακαδημαϊκοί έχουν σκιαγραφήσει ένα σενάριο στο οποίο ο κυβερνήτης και το νομοθετικό σώμα σε μια αμφισβητούμενη κατάσταση υποβάλλουν δύο διαφορετικά εκλογικά αποτελέσματα.
Οι πολιτείες που αμφισβητούνται όπως της Πενσυλβανίας, του Μίσιγκαν, του Ουισκόνσιν και της Βόρειας Καρολίνας έχουν όλοι Δημοκρατικούς κυβερνήτες και νομοθετικά σώματα που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους.
Δεν είναι σαφές σε αυτό το σενάριο εάν το Κογκρέσο πρέπει να αποδεχτεί το αποτέλεσμα που θα επικυρώσει ο κυβερνήτης ή να μην μετρήσει καθόλου τις ψήφους της Πολιτείας».

Οι εκλογές του 1876

Στις αμφισβητούμενες εκλογές του 1876, στις οποίες 3 Πολιτείες διόρισαν «εκλογείς μονομαχίας» ωθώντας το Κογκρέσο να εγκρίνει τον Νόμο περί Εκλογικής Καταμέτρησης του 1887, πράγμα που σημαίνει ότι «κάθε πλευρά του Κογκρέσου θα αποφασίσει χωριστά ποια σειρά «εκλογέων μονομαχίας» θα αποδεχθεί.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν τον έλεγχο της Γερουσίας και οι Δημοκρατικοί έχουν τον έλεγχο της Βουλής.
Όσον αφορά ορισμένους από αυτούς τους νόμους και τα σενάρια του Electoral College, «είναι δίκαιο να πούμε ότι κανένας από αυτούς τους νόμους δεν έχει δοκιμαστεί πριν από τα νέα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα», δήλωσε δικηγόρος που εκπροσώπησε την εκστρατεία Bush το 2000.
Μια ενδεχόμενη εκλογική διαδικασία θα μπορούσε να ξεκινήσει όπου κανένας υποψήφιος δεν θα διαθέτει τους ελάχιστους απαραίτητους 270 εκλέκτορες.
Στις 20 Ιανουαρίου είναι η λήξη της θητείας του νυν προέδρου.
Εάν η διαφορά δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε, σύμφωνα με το νόμο, ο πρόεδρος του Σώματος ορίζεται πρόεδρος των ΗΠΑ έως ότου ξεκαθαρίσει το εκλογικό τοπίο.

Όχι ο Trump δεν είναι ούτε γραφικός, ούτε θέλει να κρατήσει την εξουσία

Ο Trump πιστεύει ότι έχει γίνει νοθεία στις εκλογές.
Το 86% όσων των ψήφισαν το υποστηρίζουν.
Ο Trump στηρίζεται στο γεγονός ότι οι αμερικανικές εκλογές διεξήχθησαν με δύο τρόπους, την κάλπη και τις ταχυδρομικές ψήφους.
Με βάση τα αποτελέσματα στην κάλπη κέρδισε ο Trump αλλά όταν άρχισε να προσμετράται η ταχυδρομική ψήφος εκεί… πήρε προβάδισμα ο Biden.
Κάποιοι προσπαθούν και ειδικά τα fake news media στις ΗΠΑ να παρουσιάσουν ότι η μάχη έχει τελειώσει και περίπου να παρουσιάσουν τον Trump ως ένα προβληματικό Πρόεδρο.
Όμως ο Trump κινείται μεθοδικά.
Στοχοποίησε 600 χιλιάδες ψήφους στην Πενσυλβάνια π.χ. θεωρώντας ότι έχουν γίνει παρατυπίες.
Οι ψηφοφόροι του Ουισκόνσιν υποβάλλουν αγωγή για εξαίρεση πάνω από 792.000 ψήφων.
Ο κορυφαίος εκλογικός αξιωματούχος του Ουισκόνσιν λέει ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις» για «συστηματικές ή εκτεταμένες» παρατυπίες.
Ο δικαστής του Μίσιγκαν αρνείται το αίτημα για έλεγχο στην αγωγή για απάτη εκλογών
Ζήτησαν έρευνα οι Γερουσιαστές του Μίσιγκαν
Η νομική ομάδα του Trump αναφέρει ότι 600.000 ψηφοδέλτια της Πενσυλβανίας ήταν παράτυπα.
Το Ράλι Trump της Νεβάδα «Σταματήστε την κλοπή» ζητά την ακεραιότητα των εκλογών
Το αποτέλεσμα της καταμέτρησης της Νεβάδας βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα
Ο Biden κατέχει το προβάδισμα στην Αριζόνα μετά από όλες τις ψηφοφορίες, ο Trump επιδιώκει επανακαταμέτρηση.

Επεισόδια από αριστεριστές Antifa και Black Lives Matter

Την ίδια στιγμή η Antifa και η Black Lives Matter αριστερές ομάδες που υποστήριξαν τον Biden επιτέθηκαν στην τελευταία συγκέντρωση των οπαδών του Trump στην Ουάσιγκτον με βιαιότητα.
Ο Trump έχει ένα σχέδιο και η αλήθεια είναι ότι ήδη είμαστε 17 Νοεμβρίου 2020 δηλαδή 14 ημέρες μετά τις εκλογές και ακόμη επίσημος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει υπάρξει.
Ο Biden θα κερδίσει αλλά φαίνεται ότι όντως έχει γίνει νοθεία στις αμερικανικές εκλογές.
Πάντως ο Trump έχει καταφέρει να συγκεντρώσει χιλιάδες κόσμου στις συγκεντρώσεις (η εικόνα 14 Νοεμβρίου 2020)
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης