Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ελικόπτερα και drones για το Πολυτεχνείο – Στους δρόμους 5.000 αστυνομικοί

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με ελικόπτερα και drones για το Πολυτεχνείο – Στους δρόμους 5.000 αστυνομικοί
Με καταθέσεις στεφάνων θα τιμήσουν το Πολυτεχνείο η ΠτΔ, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την επιστράτευση ελικοπτέρων, drones και ειδικών θωρακισμένων οχημάτων ρίψης νερών λαμβάνει η Αστυνομία προκειμένου να αποτρέψει τις συγκεντρώσεις και την πορεία στον καθιερωμένο εορτασμό για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Σημειώνεται με απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, λόγω της πανδημίας, απαγορεύονται όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από τέσσερα άτομα, από την Κυριακή στις 06:00, έως και τις 21:00 της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου 2020.
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, καθώς και πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
Σε αυτό το σχεδιασμό, περίπου 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτήρια και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ειδικοί διαμεσολαβητές της ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των προελέγχων θα συνομιλούν με τυχόν συγκεντρωμένα άτομα και θα προσπαθούν να τους πείσουν με ήπιο τρόπο να απομακρυνθούν από το σημείο συνάθροισης. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τους επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα. Σημειώνεται ακόμη, ότι σήμερα θα παραβρίσκονται στο Πολυτεχνείο και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Καταθέσεις στεφάνων

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να καταθέσει στεφάνι στις 09:00 σήμερα Τρίτη 17/11 το πρωί ενώ σύμφωνα με  πληροφορίες στεφάνι αναμένεται να καταθέσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα τιμήσει τους νεκρούς του Πολυτεχνείου με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του 1973, στο χώρο του ΕΑΤ - ΕΣΑ, σε μια εκδήλωση τιμής και μνήμης.
Στις 10: 30 αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο ενώ ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας μετά την κατάθεση στεφάνου αναμένεται να συμμετάσχει, παρά την απαγόρευση,  στην πορεία  προς την Αμερικανική Πρεσβεία που αποφάσισαν να διοργανώσουν συνδικάτα, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαζικοί φορείς και αντιστασιακές οργανώσεις.
Στην πορεία αναμένεται να συμμετάσχει και αντιπροσωπεία του  ΜέΡΑ25.
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δεν θα υπάρξει σχεδιασμένη διακοπή της κυκλοφορίας στην Αθήνα, παρά μόνο σε τμήμα της Πατησίων μεταξύ 09:00 και 11:00, για την διευκόλυνση και ασφάλεια της μετάβασης της Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών αρχηγών που θα καταθέσουν στεφάνια στο χώρο του Πολυτεχνείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης