Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας: Δεν θα σταματήσει στις 30/11 το lockdown – Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολο χειμώνα

Σύψας: Δεν θα σταματήσει στις 30/11 το lockdown – Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολο χειμώνα
Στο 10% ο δείκτης των θετικών κρουσμάτων, θα πάμε με κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη είπε ο κ.Σύψας
Την εκτίμηση ότι δεν θα σταματήσει στις 30/11 το lockdown αλλά θα παραταθεί διότι υπάρχουν πολύ κακά ποιοτικά στοιχεία ως προς την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Ν. Σύψας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σύψας είπε ότι μπορεί τα κρούσματα να έχουν πέσει κάτω από τα 3.000 ωστόσο υπάρχουν πολύ κακά ποιοτικά στοιχεία, όπως είναι ο υπερδιπλασιασμός του δείκτη των θετικών κρουσμάτων στο 10% (από όσους ελέγχονται νοσούν το 10%) τη στιγμή που το όριο ασφαλείας σύμφωνα με τον ΠΟΥ είναι το 4%.
«Σε ορισμένες περιοχές ο δείκτης αυτός φτάνει ακόμη και στο 19%.
Επιπλέον ο δείκτης R βρίσκεται σταθερά πάνω από το 1, μεταξύ 1,2 και 1,4» είπε ο κ.Σύψας, ο οποίος αναφέρθηκε και στη μείωση του μέσου όρου ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών από τα 75 στα 65, εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο συνέβη και στην Ιταλία.
«Βλέπουμε τραγικές εικόνες στα νοσοκομεία, έρχονται 50ρηδες και δεν μπορούν να ανασάνουν.
Δεν είναι καθόλου αστείο, ο ιός δείχνει τα δόντια του και έχει πολύ άσχημο πρόσωπο» υποστήριξε ο κ.Σύψας, ο οποίος τόνισε ότι ο εγκλεισμός είναι το μόνο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε.
«Τα δοκιμάσαμε όλα και απέτυχαν.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι στις 30 Νοεμβρίου θα είναι τόσο καλά τα στοιχεία για να σταματήσει το lockdown.
Ο Μάρτιος έδειξε ότι ο εγκλεισμός ρίχνει απότομα την επιδημία και αυτό το όπλο θα χρησιμοποιηθεί όσο χρειαστεί για να τεθεί σε έλεγχο η πανδημία.
Ακόμη και αν ανοίξουμε, θα υπάρξει ξανά κλείσιμο μετά από μια ή δύο εβδομάδες.
Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο χειμώνα και για κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη» υποστήριξε ο κ.Σύψας.
Όπως είπε, όταν σταματήσει η τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας και υπάρχει διαθεσιμότητα σε απλές κλίνες αλλά και σε ΜΕΘ, μόνο τότε μπορούμε να σκεφτούμε να ελαττώσουμε τα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης