Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πότε θα αρχίσουν τα ταξίδια οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

tags :
Πότε θα αρχίσουν τα ταξίδια οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Περισσότεροι από το ένα τέταρτο (27%) των κατοίκων των ΗΑΕ είναι απρόθυμοι να ταξιδέψουν έως ότου είναι διαθέσιμη μια θεραπεία Covid
Απρόθυμοι εμφανίζονται οι κάτοικοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να ταξιδέψουν. Συγκεκριμένα το ένα τέταρτο των πολιτών των ΗΑΕ δεν θα κάνουν ταξίδια έως ότου βρεθεί θεραπεία για τον κορωνοϊό. Αυτό αναφέρουν τα αποτελέσματα νέας έρευνας YouGov.
Περισσότεροι από το ένα τέταρτο (27%) των κατοίκων των ΗΑΕ είναι απρόθυμοι να ταξιδέψουν έως ότου είναι διαθέσιμη μια θεραπεία Covid, λέει μια νέα μελέτη από το YouGov.
Μεταξύ αυτών που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, η διαμονή φαίνεται να είναι η πιο δημοφιλής μορφή διακοπών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, λέει.
Μάλιστα οι γυναίκες εμφανίζονται πιο συγκρατημένες για τα ταξίδια συγκριτικά με τους άντρες (32% έναντι 25% αντίστοιχα).
Ο φόβος της πανδημίας φαίνεται να είναι καθολικός μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων.
Οι νέοι ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18-24 ετών, καθώς και εκείνους ηλικίας 45+ ετών παρουσιάζουν παρόμοια επίπεδα ανησυχίας για το ταξίδι κατά τη διάρκεια της πανδημίας (35% και 33%, αντίστοιχα).
Μεταξύ εκείνων που είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν, σχεδόν το ένα τέταρτο (24%) σκέφτεται να κάνει διαμονή ή μικρότερα ταξίδια εντός της χώρας.
Από την άλλη πλευρά, ένας στους έξι (16%) είναι πρόθυμοι να κάνουν μεγαλύτερες εγχώριες διακοπές, για μια εβδομάδα ή περισσότερο.
Ποσοστό 20% των κατοίκων των ΗΑΕ είναι άνετοι να ταξιδέψουν σε διεθνείς προορισμούς όπου οι τουρίστες είναι ευπρόσδεκτοι.
Ένα 12% είναι έτοιμοι να ταξιδέψει σε μέρη με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης Covid.

Ποιους ταξιδιωτικούς προορισμούς προτιμούν

Όσον αφορά στην επιλογή ταξιδιωτικού προορισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γραφικές τοποθεσίες όπως παραλίες ή βουνά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προτιμήσεων των κατοίκων (στο 45%).
Μετά από αυτό, τα πολυτελή θέρετρα προτιμώνται από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων (33%).
Ακολουθούν τα καταφύγια άγριας ζωής (29%) και τα καταφύγια υγείας και ευεξίας (27%).
Μερικοί κάτοικοι προτιμούν ταξίδια περιπέτειας όπως καταδύσεις, κ.λπ. (23%) ή ταξίδια σε λούνα παρκ (22%).

Που θα διαμείνουν

Οι ιδιωτικές βίλες (15%), τα ιδιωτικά διαμερίσματα με ενοικίαση (12%) ή η διαμονή στο σπίτι ενός φίλου (12%) είναι μερικές από τις επιλογές που οι άνθρωποι φαίνεται να νιώθουν πιο άνετα για τη διαμονή τους.
Τα δεδομένα του YouGov Omnibus συλλέχθηκαν στο Διαδίκτυο μεταξύ 1.011 ερωτηθέντων στα ΗΑΕ μεταξύ 12 και 19 Οκτωβρίου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης