Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Πολύ βαρύ για κοινωνία και οικονομία να πάμε σε κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη

Δερμιτζάκης: Πολύ βαρύ για κοινωνία και οικονομία να πάμε σε κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη
Μπορεί προσεκτικά να ανοίξει η αγορά εάν την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου μειωθούν τα κρούσματα είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Τη θέση πως θα είναι πολύ βαρύ για την κοινωνία και την οικονομία εάν πάμε σε κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μ. Δερμιτζάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης είπε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο ότι θα είναι πάρα πολύ βαρύ και για την κοινωνία και για την οικονομία.
«Όσο περισσότερα lockdown κάνουμε, τόσο περισσότερο δηλώνουμε ήττα στην προσπάθεια να συγκροτήσουμε τον ιό.
Για εμένα είναι προφανές ότι το lockdown  μπλοκάρει τον ιό, είναι όμως μια ήττα.
Είναι ότι έχουμε κάνει όλα τα αλλά και δεν έχουμε πετύχει» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος είπε ότι εάν υπάρξει μια σχετική βεβαιότητα ότι τα κρούσματα μειώνονται, κάτι που θα φανεί κατά την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου και θεωρούμε ότι αυτή η πορεία θα συνεχιστεί, τότε προσεκτικά μπορεί να ανοίξει η αγορά.
«Ή θα πάρουμε ένα σχετικό ρίσκο, - νομίζω ασφαλές ρίσκο - να ανοίξουμε χρησιμοποιώντας τα κρούσματα ως μια ένδειξη του τι θα συμβαίνει στο σύστημα υγείας αργότερα ή θα περιμένουμε να τα δούμε όλα αυτά να συμβαίνουν» είπε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι για να υπάρχει βεβαιότητα για την πορεία της πανδημίας απαιτείται lockdown 5 εβδομάδων έως τα μέσα Δεκεμβρίου.
Εξέφρασε τη γνώμη ότι πρέπει να γίνει όσο πιο οριζόντια γίνεται το άνοιγμα των κλάδων αλλά συντεταγμένα και με πολύ συγκεκριμένους όρους, με μάσκες παντού, περιορισμό της κυκλοφορίας το βράδυ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης