Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 5,2% του ΑΕΠ της Νορβηγίας κατά το γ' τρίμηνο 2020 παρά την κρίση του κορωνοϊού

Αύξηση 5,2% του ΑΕΠ της Νορβηγίας κατά το γ' τρίμηνο 2020 παρά την κρίση του κορωνοϊού
Η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο μέλλον λόγω περιορισμών και η ανεργία θα αυξηθεί κάπως, αλλά τα πρόσφατα καλά νέα σχετικά με τα εμβόλια εξακολουθούν να δίνουν ελπίδα
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Νορβηγίας (ΑΕγχΠ) σημείωσε αύξηση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, ανακάμπτοντας από μια βαθιά ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας (SSB) την Τρίτη 17/11/2020.
Η ηπειρωτική οικονομία, η οποία δεν περιλαμβάνει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, αυξήθηκε κατά 5,2% την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2020 συγκριτικά με τους προηγούμενους τρεις μήνες, κάτι που αντιστοιχεί σε πρόβλεψη του Reuters από οικονομολόγους.
Η κυβέρνηση τον Μάρτιο 2020 έκλεισε ένα ευρύ φάσμα δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων, επιβάλλοντας νέους ισχυρότερους περιορισμούς ενώ ακολούθησε βαθμιαία χαλάρωση στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού.
"Το επίπεδο δραστηριότητας τον Σεπτέμβριο ήταν ακόμη 2,7% χαμηλότερο από ό, τι τον Φεβρουάριο", δήλωσε η SSB σε ανακοίνωση της.
Η κυβέρνηση στα τέλη Οκτωβρίου 2020 άρχισε πάλι τα lockdowns  περιορίζοντας τις κινήσεις των πολιτών, αν και λιγότερο από ό, τι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
"Η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο μέλλον λόγω περιορισμών και η ανεργία θα αυξηθεί κάπως, αλλά τα πρόσφατα καλά νέα σχετικά με τα εμβόλια εξακολουθούν να δίνουν ελπίδα ότι η εξομάλυνση της οικονομίας θα είναι ταχύτερη από ό, τι πιστεύαμε προηγουμένως", δήλωσε η Nordea Markets.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης