Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αναστασιάδης: Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός του Tatar ότι δεν απέκλεισα τη λύση δύο κρατών

Αναστασιάδης: Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός του Tatar ότι δεν απέκλεισα τη λύση δύο κρατών
O Tatar ισχυρίστηκε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν του απέκλεισε κατηγορηματικά την λύση δύο κρατών
Κατηγορηματική απάντηση στα όσα ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του ο Ersin Tatar, δίνει με γραπτή δήλωση του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
«Όσα δηλώνει ο Tatar, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά δημιουργούν και υποψίες για τα κίνητρα του ενόψει της πρωτοβουλίας του ΓΓ των ΗΕ» τονίζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε δήλωσή του- απάντηση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη.
Σε γραπτή του δήλωση, κ. Αναστασιάδης τονίζει πως κατά τη συνάντησή του με τον Tatar, «η θέση μου ήταν ξεκάθαρη πως η λύση που μπορεί να εξευρεθεί είναι αποκλειστικά και μόνο στη βάση των Συμφωνιών Κορυφής, των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές και αξίες της ΕΕ».
Επιπλέον επισημαίνει ότι όταν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε το θέμα της λύσης των δύο κρατών, «όχι μόνο την απέρριψα, αλλά επιχειρηματολόγησα και ανέφερα, μεταξύ άλλων, και πέραν των όσων ανέφερα προηγουμένως, ότι κανείς σε διεθνές επίπεδο, στα ΗΕ και ειδικά στην ΕΕ, δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοιου είδους λύση».
Σημειώνεται ότι ο Tatar ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του σε αγγλόφωνο τουρκικό κανάλι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν του απέκλεισε κατηγορηματικά την λύση δύο κρατών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης