Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς προηγούμενο... Η ομάδα Trump αρνείται στον Biden την πρόσβαση στον Λευκό Οίκο

Χωρίς προηγούμενο... Η ομάδα Trump αρνείται στον Biden την πρόσβαση στον Λευκό Οίκο
Είναι μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο από τουλάχιστον το 1963
Για πρώτη φορά σε περισσότερο από μισό αιώνα, μια εξερχόμενη διοίκηση επιπλήττει μια εισερχόμενη σε κάθε επίπεδο - χωρίς να δείχνει καμία πρόθεση να παραιτηθεί, αναφέρει νέα ανάλυση του Politico, επικαλούμενη πηγές από την Ουάσινγκτον.
Ο Πρόεδρος Donald Trump δεν έχει καλέσει τον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden.
Ο Λευκός Οίκος και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες δεν έχουν ενημερώσει την ομάδα μετάβασης του Biden.
Η Πρώτη κυρία Melania Trump δεν έχει προσκαλέσει την Jill Biden στον Λευκό Οίκο για τσάι.
Δεν παρέχονται ενημερώσεις σχετικά με τον κορωνοϊό, τις καταστροφές στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ ή την επιθετικότητα από την Κίνα και το Ιράν.
Δεν γίνονται έλεγχοι βιογραφικών για αιτούντες εργασία.
Δεν διενεργούνται εκκαθαρίσεις ασφαλείας για πιθανούς υπαλλήλους του Biden.
Η σιωπή θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν οι Πολιτείες πρέπει να πιστοποιήσουν τα αποτελέσματά τους στο Κογκρέσο, σύμφωνα με πολλούς Ρεπουμπλικάνους εξοικειωμένους με τα αναμενόμενα σχέδια.
Μέχρι τότε, ο Trump και η ομάδα του θα συνεχίσουν να ισχυρίζονται ότι οι εκλογές ήταν απάτη, χρησιμοποιώντας αβάσιμους ισχυρισμούς για να καταθέσουν αγωγές που αμφισβητούν τα αποτελέσματα.
Είναι μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο από τουλάχιστον το 1963, όταν ένας ομοσπονδιακός νόμος εφάρμοσε τη σύγχρονη διαδικασία μεταβατικής προεδρίας, που επιβάλλει την κατανομή του χώρου γραφείων και τη δαπάνη χρημάτων για τη διαδικασία.
Η στάση απειλεί να αφήσει την ομάδα του Biden απροετοίμαστη τον Ιανουάριο όταν αναλάβει τον Λευκό Οίκο, ενώ στέλνει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, γενικά ένα μοντέλο σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ευάλωτες και δεν μπορούν να διαχειριστούν μια απρόσκοπτη μετάβαση της εξουσίας.
Ο Joe Biden κέρδισε τις εκλογές πριν από μια εβδομάδα.
Όμως η Διοίκηση των Γενικών Υπηρεσιών - η υπηρεσία που πιστοποιεί τις προεδρικές μεταβάσεις - εξακολουθεί να εμποδίζει την ομάδα μετάβασης του Biden να έχει πρόσβαση σε κυβερνητικούς πόρους.
«Η μεταβίβαση εξουσίας, ακόμη και απρόθυμα, είναι σημαντική για τον κόσμο», δήλωσε ο Andy Card, πρώην αρχηγός προσωπικού στον Πρόεδρο George Bush, ο οποίος συμμετείχε σε τρεις προεδρικές μεταβάσεις.
Ακόμα και το 2000, όταν μια καταμέτρηση στη Φλόριντα κράτησε το έθνος σε αγωνία για εβδομάδες για το ποιος θα γίνει πρόεδρος, ο το προσωπικό του Προέδρου Bill Clinton επέτρεψε στον Bush να έχει ενημερωτικές πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια.
Φέτος, ο Biden ανακηρύχθηκε νικητής των προεδρικών εκλογών στις 7 Νοεμβρίου, τέσσερις ημέρες μετά τη λήξη της ψηφοφορίας και έκτοτε έλαβε 306 ψήφους στο Electoral College, 36 περισσότερες από ό, τι χρειαζόταν.
Ωστόσο, η Emily Murphy, επικεφαλής της Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών, απέτυχε να επιβεβαιώσει ότι ο Biden κέρδισε τις εκλογές, αρνούμενη να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα έδινε στην ομάδα του Biden πρόσβαση σε ομοσπονδιακούς πόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης