Τελευταία Νέα
Διεθνή

Elvan (Τούρκος υπουργός Οικονομικών): Η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη - Θα είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τους πολίτες

Elvan (Τούρκος υπουργός Οικονομικών): Η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη - Θα είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με τους πολίτες
Θέλουμε η Τουρκία να αποτελεί πόλο έλξης για τους επενδυτές και θα κάνει κάθε απαραίτητο μέτρο για να το διασφαλίσει, τόνισε ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας
Ο νεοδιορισθείς υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών της Τουρκίας Elvan δήλωσε την Τρίτη 17/11 ότι διέταξε υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας και αρχηγούς άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να κάνουν "αυτό που λέει ο νόμος" και επανέλαβε ότι η Τουρκική Κεντρική Τράπεζα είναι ανεξάρτητη.
"Είπα στους αρχηγούς μας να κάνουν ό, τι λέει ο νόμος", είπε ο υπουργός σύμφωνα με την Daily Sabah.
"Όσον αφορά την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας, φυσικά είναι ανεξάρτητη, οι κανονισμοί της είναι σαφείς", πρόσθεσε ο Elvan.
Ο υπουργός είπε επίσης ότι αποδίδουν μεγάλη σημασία στη μακροοικονομική, χρηματοοικονομική και σταθερότητα των τιμών, η οποία θα παρέχει το γενικό πλαίσιο του νέου οικονομικού χάρτη πορείας της χώρας.
"Θέλουμε η Τουρκία να αποτελεί πόλο έλξης για τους επενδυτές και θα κάνει κάθε απαραίτητο μέτρο για να το διασφαλίσει", είπε.
"Με τον υπουργό Δικαιοσύνης Abdülhamit Gül, θα συναντηθούμε με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις τις επόμενες ημέρες και θα συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν", είπε.
"Θα πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις χρησιμοποιώντας την κοινή λογική", πρόσθεσε.
"Αργότερα, θα λάβουμε αποφασιστικά τα απαραίτητα μέτρα", υπογράμμισε ο νέος Υπουργών Οικονομικών.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό σε ακρόαση καταγγελιών και συστάσεων από το κοινό.
"Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί.
Θα είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο όσο το δυνατόν περισσότερο", είπε, προσθέτοντας ότι "οι πόρτες του υπουργείου θα είναι ανοιχτές στο κοινό 24/7."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης