Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Κορωνοϊός: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπερνά τα 2.000.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Γαλλία - Κορωνοϊός: Η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπερνά τα 2.000.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα
Η Γαλλία είναι η τέταρτη στον κόσμο με πάνω από 2 εκατ. κρούσματα μετά από τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία και έβδομη στον κόσμο σε θανάτους
Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 2.000.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της επιδημίας, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής των υπηρεσιών υγείας, Gerome Salomon.
Υπάρχουν 2.036.755 επιβεβαιωμένα κρούσματα, διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, τονίζοντας ότι υπάρχει επίσης «ένας αριθμός-ρεκόρ 33.500 νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό», στη Γαλλία σήμερα 17/11.
Η Γαλλία διανύει την τρίτη εβδομάδα του Lockdown, το οποίο αναμένεται να εκπνεύσει την επόμενη εβδομάδα.
Τα γαλλικά ΜΜΕ σημειώνουν πως ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron αναμένεται να απευθυνθεί με νέο διάγγελμα στον γαλλικό λαό για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.
Καθώς παρατηρείται μια αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων, αναμένεται πιθανή σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στη Γαλλία από την 1η Δεκεμβρίου.

437 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την Covid-19 αυξήθηκε κατά 437 το τελευταίο 24ωρο, για να ανέλθει σε 46.273, συνολικά, δήλωσε ο  Salomon.
Ο Γάλλος αξιωματούχος είπε, ωστόσο, ότι «οι προσπάθειές μας αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς» για την ανάσχεση της επιδημίας.
Η Γαλλία είναι η τέταρτη στον κόσμο με πάνω από 2 εκατ. κρούσματα μετά από τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία και έβδομη στον κόσμο σε θανάτους.
Έφτασε στο αποκορύφωμα των σχεδόν 87.000 νέων λοιμώξεων σε μία μέρα στις 7 Νοεμβρίου, ποσοστό που μειώθηκε απότομα με το σύνολο να φθάσει στο χαμηλότερο αριθμό σε ένα μήνα, στα 9.406, τη Δευτέρα 16/11.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης