Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας - Πτώση 1,1% στον Nikkei 225

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας - Πτώση 1,1% στον Nikkei 225
Οι ελπίδες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, επισκιάζονται από τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες των κυριότερων χρηματιστηρίων της Ασίας, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής.
Οι ελπίδες για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, επισκιάζονται από τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.
O Αsia Dow υποχωρούσε 0,16% στις 3.618 μονάδες.
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1,1%, στις 25.728 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 0,81% στις 1.720,65 μονάδες.
Στις 26.492  μονάδες διαπραγματεύεται ο Hang Seng με άνοδο 0,3%.
Ο Shanghai Composite Index ενισχύεται 0,2% στις 3.347 μονάδες.
Ο Sensex σημειώνει απώλειες 0,12% στις 43.899 μονάδες.
Ήπια άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,17% στα 41,49 δολ. το βαρέλι.
Το πετρέλαιο τύπου Brent σημειώνει άνοδο 0,46% στα 43,95 δολ. το βαρέλι.
Με ήπια πτώση κινήθηκαν χθες 17/11 τα διεθνή χρηματιστήρια μετά υψηλά, λόγω της ανακοίνωσης της Moderna για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναπτύσσει κατά του κορωνοϊού.
Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ σχετικά με την πορεία μεταβίβασης της εξουσίας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Biden από τον απερχόμενο πρόεδρο Trump, καθώς και την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού να βρίσκονται στο επίκεντρο των διεθνών αγορών.
Στις 15/11 ο D. Trump αναγνώρισε για πρώτη φορά ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος J. Biden κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, άνω της μίας εβδομάδας αφού τα βασικά ειδησεογραφικά δίκτυα της χώρας είχαν «κλειδώσει» την έκβαση της εκλογικής μάχης.
Αργότερα, ωστόσο, ο Trump σημείωσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί ότι ηττήθηκε στις κάλπες.
Οι αγορές εξακολουθούν να συμβιβάζονται με την πιθανότητα μιας προεδρίας Biden με ένα διαιρεμένο Κογκρέσο τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια.
Καθώς δεν είναι εντελώς εκτός συζήτησης η πιθανότητα οι Δημοκρατικοί να πάρουν και τις εκλογές για τη Γερουσία στην Τζόρτζια, το αναμενόμενο είναι να περιοριστούν τα δημοσιονομικά κίνητρα εφόσον ο έλεγχος είναι στους Ρεπουμπλικάνους.
Στο μέτωπο της πανδημίας ενδεικτικό της ταχύτητας με την οποία κινείται ο ιός, είναι ότι μέσα σε έξι ημέρες
Με την επιδημία του κορωνοϊού να εξελίσσεται ανεξέλεγκτα στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη προκαλώντας εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και θανάτους σε καθημερινή βάση, το ενδιαφέρον εστιάζει στο πότε θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί κατόπιν των ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων από τα εμβόλια της Pfizer/Biontech και της Moderna.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης