Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνείται να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Αρμενίας μετά το λαϊκό κύμα οργής για το Nagorno Karabakh

Αρνείται να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Αρμενίας μετά το λαϊκό κύμα οργής για το Nagorno Karabakh
Ο Pashinyan δήλωσε πως έχει την ευθύνη να σταθεροποιήσει την Αρμενία και να διασφαλίσει την εθνική ασφάλειά της χώρας
Σχέδιο δράσης έξι μηνών, το οποίο δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει τη δημοκρατική σταθερότητα της χώρας του, αν και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι ρευστή, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Pashinyan.
Παράλληλα, ο Pashinyan απέρριψε τις εκκλήσεις από αντιπάλους και διαδηλωτές να παραιτηθεί εξαιτίας αυτού που χαρακτηρίζουν ως «ολέθρια διαχείριση» μιας σύγκρουσης έξι εβδομάδων ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και αρμενικές δυνάμεις στον θύλακα του Nagorno Karabakh και σε γύρω περιοχές.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Pashinyan επανέλαβε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για ό,τι συνέβη, αλλά δήλωσε πως τώρα έχει την ευθύνη να σταθεροποιήσει την Αρμενία και να διασφαλίσει την εθνική ασφάλειά της.

Το σχέδιο

«Είμαι πλήρως αποφασισμένος» έγραψε, παραθέτοντας 15 σημεία δράσης στα οποία θέλει να στοχεύσει.
Επίσης, έκανε γνωστό πως θέλει να προσπαθήσει να αποκαταστήσει μια επίσημη διαπραγματευτική διαδικασία για το Nagorno Karabakh υπό την αιγίδα της ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ και να δώσει προτεραιότητα στην επιστροφή των ανθρώπων στα εδάφη που εξακολουθούν να τελούν υπό αρμενικό έλεγχο.
Συμπλήρωσε, δε, ότι επιθυμεί να συζητήσει το νομικό καθεστώς του Nagorno Karabakh, να πραγματοποιήσει μια μεταρρύθμιση του στρατού, να τροποποιήσει την εκλογική νομοθεσία και να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και στην οικονομία.
«Τον Ιούνιο του 2021 θα παρουσιάσω μια έκθεση για αυτόν τον οδικό χάρτη», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Pashinyan.
«Η κοινή γνώμη και αντίδραση θα ληφθεί υπόψη στη λήψη αποφάσεων για μελλοντικές δράσεις» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης