Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ανήσυχος ο Putin για την αύξηση των θανάτων – Εντολή για άμεσα μέτρα

Ρωσία: Ανήσυχος ο Putin για την αύξηση των θανάτων – Εντολή για άμεσα μέτρα
Ανήσυχος ο Putin για την αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό στη Ρωσία
Ανήσυχος για την αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό στη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης.
Όπως είπε, ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο με την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό, είναι η αύξηση των θανάτων.
«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται, το βλέπουμε από τους αριθμούς.
Δυστυχώς αυξάνεται και ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών.
Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Με αφορμή αυτή την αυξητική τάση των θανάτων έδωσε εντολή στους υπουργούς να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.
Συγκεκριμένα είπε ότι πρέπει να μελετηθεί η κατάσταση με την νοσηλεία κατ’ οίκον ασθενών με κορωνοϊό, να λυθεί το ζήτημα της επικοινωνίας ασθενών με τις κατά τόπους κλινικές, να φθάσουν τα φάρμακα στους ασθενείς που τα χρειάζονται καθώς δεν αρκεί μόνο να παραχθούν και να αγορασθούν, να υπάρξουν πρόσθετες αμοιβές έως το τέλος του έτους για τους φοιτητές ιατρικής που απασχολούνται στα νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να ελεγχθούν τα κοινωνικά βοηθήματα που δίνονται στις περιφέρειες.

Ρεκόρ θανάτων στη χώρα

Η Ρωσία κατέγραψε ημερήσιο ρεκόρ 456 θανάτων, με αποτέλεσμα ο επίσημος αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας να ανέλθει σε 34.387.
Οι αρχές ανέφεραν επίσης ότι καταγράφηκαν 20.985 νέες μολύνσεις τις τελευταίες 24 ώρες, περιλαμβανομένων 4.174 στην πρωτεύουσα Μόσχα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στο 1.991.998.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης