Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έκκληση των Δημοκρατικών στη Γερουσία για άμεση ψήφιση του πακέτου μέτρων για την πανδημία

ΗΠΑ: Έκκληση των Δημοκρατικών στη Γερουσία για άμεση ψήφιση του πακέτου μέτρων για την πανδημία

Χθες 17 Νοεμβρίου ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία McConnel δήλωσε ότι θα συμφωνούσε με ένα πακέτο μέτρων ύψους 500 δισ. δολ.
Εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να επισπεύσουν την ψήφιση στη Γερουσία των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
H ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσίας Chuck Schumer δήλωσε την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ότι αυτός και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nansy Pelosy κάλεσαν επίσημα τον αρχηγό της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell και άλλους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές για διμερείς συνομιλίες σχετικά τα νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας από τις συνέπειες της πανδημίας.
Οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για την παροχή ενισχύσεων στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το νέο κύμα του Covid-19 έχουν καταγράψει μικρή πρόοδο, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας από την Pelosi και τον υπουργό Οικονομικών Steven Mnuchin να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο ύψους περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαφωνίες

Οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας θεώρησαν υπερβολικό το ύψος των δημοσιονομικών μέτρων και δεν συμφώνησαν, παρότι ο πρόεδρος Trump είχα αφήσει ανοικτό παράθυρο για συμφωνία.
Νωρίτερα την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ο McConnell δήλωσε ότι το Κογκρέσο πρέπει να στοχεύει σε συμφωνία σε θέματα όπου υπάρχει μικρή διαφωνία.
Ωστόσο, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς για μπλοκάρισμα παλαιότερων προσπαθειών της Γερουσίας όσον αφορά την έγκριση πακέτων δαπανών ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία οι Δημοκρατικοί χαρακτήρισαν ανεπαρκή.
«Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να συναινέσουν σε αυτήν την επείγουσα βοήθεια.
Ας χρηματοδοτήσουμε όλα τα προγράμματα όπου δεν υπάρχει καν πραγματική διαφωνία.
Και ας το κάνουμε τώρα.
Χρειαζόμαστε απλώς οι Δημοκρατικοί να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα», σημείωσε ο McConnell.

Υγειονομικός εξοπλισμός

Ο Schumer και οι συνεργάτες του Δημοκρατικοί στη Γερουσία προωθούν ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο αύξηση των προμηθειών εξοπλισμού ατομικής προστασίας (PPE) για του εργαζομένους στην υγειονομική περίθαλψη και άλλους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.
Ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο θα επιτρέψει με κεφάλαιο ύψους 10 δισ. δολ. να δημιουργηθεί απόθεμα εξοπλισμού ατομικής προστασίας κατά του ιού συμπεριλαμβανομένων αναπνευστικών συσκευών N-95, γαντιών, ειδικών φορμών, μασκών, ασπίδων προσώπου και χειρουργικών μασκών.
Επίσης με την επίκληση της πράξης για την παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού προβλέπεται η επέκταση της παραγωγικής ικανότητας σε αυτά και επιχορηγήσεις 1 δισ δολαρίων ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα μικρές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης