Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed Νέας Υόρκης): Η εξέλιξη των κρουσμάτων θα κρίνει την πορεία της ανάκαμψης

tags :
Williams (Fed Νέας Υόρκης): Η εξέλιξη των κρουσμάτων θα κρίνει την πορεία της ανάκαμψης
Η επιστροφή της οικονομίας στα προηγούμενα επίπεδα θα χρειαστεί χρόνια δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης John Williams
Η οικονομία των ΗΠΑ επηρεάζεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τις μεταβολές στην εξέλιξη των κρουσμάτων του Covid-19 παρά από τους περιορισμούς σε ορισμένες οικονομικές δραστηριότητες - και μια αύξηση των κρουσμάτων θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης John Williams την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.
«Εάν τα κρούσματα του κορωνοϊού εξαπλωθούν εκθετικά θα ανασχεθεί περαιτέρω η οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε ο Williams.
Εάν τα κρούσματα του κορωνοϊού εξαπλωθούν εκθετικά θα ανασχεθεί περαιτέρω η οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε ο Williams.
Τα νέα για την ανάπτυξη του εμβολίου αποτελούν θετικό στοιχείο για την οικονομία, η οποία είχε περισσότερο απότομη ανάκαμψη από ό,τι αναμενόταν, δήλωσε ο Williams. «Συνολικά, αισθάνομαι κάπως περισσότερο αισιόδοξος», είπε.
Ωστόσο, θα χρειαστούν χρόνια για την πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας από το πλήγμα της κρίσης της πανδημίας, υπογράμμισε.
Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκε σε 6,9% τον Οκτώβριο μετά την κατακόρυφη άνοδο στο 14,7% την άνοιξη κατά την περίοδο των lockdowns.
Ωστόσο, από την οικονομία χάθηκαν 10 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο και πολλοί άνθρωποι δεν είναι οικονομικά ενεργοί προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά ή την οικογένειά τους είτε παραιτήθηκαν από την αναζήτηση εργασίας.
«Αντιμετωπίζουμε μια σοβαρή ύφεση», δήλωσε.
Εκατομμύρια Αμερικανοί κινδυνεύουν, επίσης, να χάσουν τα επιδόματα ανεργίας στα τέλη Δεκεμβρίου, εκτός εάν το Κογκρέσο δεν επεκτείνει τα σχετικά προγράμματα.
Η απώλεια των ενισχύσεων προς τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάκαμψη, επειδή οι άνθρωποι δεν θα έχουν χρήματα να δαπανήσουν, δήλωσε ο Williams.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης