Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνει σε ΒΒ- τη Βραζιλία, αρνητικό το outlook – Ύφεση 5% το 2020

Fitch: Επιβεβαιώνει σε ΒΒ- τη Βραζιλία, αρνητικό το outlook – Ύφεση 5% το 2020
Επιβεβαιώνει σε ΒΒ- τη Βραζιλία η Fitch Ratings
Σε ΒΒ- επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Βραζιλίας η Fitch Ratings, διατηρώντας αρνητικές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου (outlook).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, oι αξιολογήσεις της Βραζιλίας υποστηρίζονται από τη μεγάλη και διαφορετική οικονομία της, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα και την ικανότητα απορρόφησης εξωτερικών κραδασμών που υποστηρίζεται από την ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία, τις μέτριες εξωτερικές ανισορροπίες, τα ισχυρά διεθνή αποθέματα και τη βαθιά εγχώρια αγορά δημόσιου χρέους.
Αυτό αντισταθμίζεται από το υψηλό και αυξανόμενο χρέος, την άκαμπτη δημοσιονομική δομή, την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη και ένα δύσκολο πολιτικό τοπίο που παρεμποδίζει την έγκαιρη πρόοδο των δημοσιονομικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων.
Το αρνητικό outlook αντικατοπτρίζει τη σοβαρή επιδείνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και της επιβάρυνσης του δημόσιου χρέους κατά τη διάρκεια του 2020, τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Η δημοσιονομική θέση της Βραζιλίας έχει επιδεινωθεί απότομα το 2020.
Η Fitch προβλέπει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα αυξηθεί στο 16,7% του ΑΕΠ από περίπου 6% το 2019.
Επίσης προβλέπει ότι η επιβάρυνση του δημόσιου χρέους της Βραζιλίας θα αυξηθεί σε σχεδόν 95% του ΑΕΠ το 2020 από το 75,8% του ΑΕΠ το 2019, και θα αυξηθεί σταδιακά.
Ο οίκος εκτιμά ότι η βραζιλιάνικη οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 5% το 2020, πριν αναπτυχθεί κατά 3,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης