Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στη Βραζιλία στο πρώτο εξάμηνο του 2021

Pfizer: Εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στη Βραζιλία στο πρώτο εξάμηνο του 2021
Η Βραζιλία έχει τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία
Tην προσφορά προς τη Βραζιλία εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου Covid-19 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, εν μέσω ενδείξεων ότι πανδημία εξαπλώνεται με πιο συντόμους ρυθμούς στη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής, ανακοίνωσε η Pfizer την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.
«Η Pfizer υπέβαλε πρόταση στην κυβέρνηση της Βραζιλίας, με βάση τις συμφωνίες που κλείσαμε σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής, με στόχο τον εμβολιασμό εκατομμυρίων Βραζιλιάνων κατά το πρώτο εξάμηνο, με την επιφύλαξη της έγκρισης από τις εγχώριες αρχές», ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η Βραζιλία έχει τον τρίτο χειρότερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία.
Την Τρίτη, το Imperial College του Λονδίνου δημοσίευσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Βραζιλία είχε επιταχυνθεί στο 1,1, γεγονός που σημαίνει ότι κάθε 100 άτομα που έχουν προβληθεί από τον ιό μολύνουν 110 άτομα.
Αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ εβδομάδες που ο αριθμός ήταν πάνω από ένα.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας δήλωσε ότι συναντήθηκε με την Pfizer την Τρίτη (17/11) και θα αγοράσει το εμβόλιο εάν αποδειχθεί ασφαλές και εφόσον το εγκρίνει η αρμόδια αρχή της χώρας, Anvisa.
Το υπουργείο δήλωσε ότι θα συναντηθεί επίσης αυτή την εβδομάδα με τις φαρμακοβιομηχανίες Johnson & Johnson και την ινδική Bharat Biotech καθώς και τους παραγωγούς του ρωσικού εμβολίου Sputnik V καθώς καταρτίζει σχέδια ανοσοποίησης του πληθυσμού.
Η αρμόδια αρχή Anvisa υιοθέτησε νέους κανόνες με στόχο την επιτάχυνση της έγκρισης εγκρίσεων εμβολίων COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης την Τετάρτη.
Οι νέοι κανόνες επιτρέπουν στα εργαστήρια να παρουσιάζουν δεδομένα στην Anvisa εν όσω οι δοκιμές εξελίσσονται αντί να περιμένουν να ολοκληρωθούν όλα τα ερευνητικά πρωτόκολλα.
Καταργήθηκαν επίσης οι μελέτες συνεπειών για τις ρυθμίσεις και οι δημόσιες διαβουλεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης