Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Όσο δεν ξεκινά η μετάβαση τόσο θα μετράμε θύματα στον πόλεμο κατά του Covid-19

Biden (ΗΠΑ): Όσο δεν ξεκινά η μετάβαση τόσο θα μετράμε θύματα στον πόλεμο κατά του Covid-19
Η επικεφαλής της Γενικής Διοίκησης υποστηρίζει ότι βρίσκεται μπροστά σε μία κατάσταση «μη-νίκης», γεγονός που την οδηγεί να μην μπορεί να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών και άρα να δώσει άδεια πρόσβασης της ομάδας Biden στις δημόσιες υπηρεσίες
Ο Biden υποστηρίζει οτι όσο δεν ξεκινά η διαδικασία μετάβασης, τόσο επιβαρύνεται η θέση των ΗΠΑ απέναντι στον πόλεμο κατά  της COVID».
Σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία η διαδικασία μετάβασης ξεκινά μόλις ο επικεφαλής της Γενικής Διοίκησης Υπηρεσιών (GSA) επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών, οπότε η ομάδα του νικητή των εκλογών ξεκινά να ενημερώνεται για τα θέματα δημόσιας διοίκησης.
Η διαδικασία ξεκινά από την υπογραφή του «ascertainment» (επιβεβαίωση) από τον επικεφαλής της GSA  που στην ουσία δίνει την άδεια πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες.
Η άρνηση του επικεφαλής να υπογράψει την επιβεβαίωση του εκλογικού αποτελέσματος, σημαίνει ότι η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου, δεν μπορεί να μιλήσει με ομοσπονδιακά γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες και να ενημερωθεί για την πορεία των θεμάτων, ώστε να προχωρήσει σε σχέδια και αποφάσεις.
Επικεφαλής της Γενικής Διοίκησης είναι η Emily Murphy η οποία υποστηρίζει ότι βρίσκεται μπροστά σε μία κατάσταση «μη-νίκης», (από τη στιγμή που δεν έχει γίνει οριστικό ακόμη το αποτέλεσμα των εκλογών ούτε ουσιαστικά λόγω Trump, ούτε τυπικά στις 14 Δεκεμβρίου) γεγονός που την οδηγεί να μην μπορεί να υπογράψει την επιβεβαίωση και άρα να δώσει την άδεια πρόσβασης και ενημέρωσης στην ομάδα Biden.
Οι Δημοκρατικοί είναι εξαγριωμένοι με την καθυστέρηση, την ώρα που και ο Trump αρνείται να δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών.
Η Murphy δηλώνει πως εφαρμόζει απλά το νόμο και για το λόγο αυτό δέχεται απειλές όπως αποκάλυψαν πηγές κοντά στην ίδια, οι οποίες έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι υποστηρίζει μεν, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, αλλά δεν είναι φανατική ακόλουθος του Τrump!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης