Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Αφομοίωση επιπέδων και ανησυχίες από την αύξηση των κρουσμάτων – Η Eurobank στο επίκεντρο

tags :
XA: Αφομοίωση επιπέδων και ανησυχίες από την αύξηση των κρουσμάτων – Η Eurobank στο επίκεντρο
Τα νέα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν οι χώρες επηρεάζουν την επενδυτική ψυχολογία σημειώνουν οι αναλυτές
Μετά και τη σημαντική άνοδο που έχει καταγράψει η αγορά και μέσα στην εβδομάδα αλλά και από τις αρχές του μήνα, οι αναλυτές περιμένουν αφομοίωση των επιπέδων που έχουν διαμορφωθεί.
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα και ίσως αυτή η εξέλιξη να περιορίσει τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου.
Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές και κυρίως της Eurobank, η οποία δημοσιεύει αποτελέσματα εννεαμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Η Euroxx περιμένει για το τρίτο τρίμηνο κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες 122 εκατ. ευρώ από 66 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο ενώ με το έξοδο της εθελουσίας η τελική γραμμή αναμένεται να έχει κέρδη 32 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank Equties αναφέρει πως οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη στο τρίτο τρίμηνο 56,5 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από αυτά του δευτέρου τριμήνου λόγω των χαμηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους.
Επιπλέον η Frigoglass ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου τα οποία επηρεάστηκαν σημαντικά από την πανδημία.
Η τελική γραμμή στο τρίτο τρίμηνο εμφάνισε ζημία 7,7 εκατ. ευρώ από 1,6 εκατ. ευρώ και οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 36,8%.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα σήμερα λόγω της ανανέωσης των ανησυχιών για την αύξηση των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, η οποία υπερτερεί των θετικών νέων από το μέτωπο των εμβολίων.
Για αυτό περιμένουμε πως η διάθεση για ανάληψη ρίσκου από τους επενδυτές θα περιοριστεί σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη (άνοδος περίπου 9% στην εβδομάδα).
Οι τράπεζες θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστεί στη σημερινή συνεδρίαση διατηρώντας το γενικό δείκτη πάνω από τις 700 μονάδες, ωστόσο με πιο επιλεκτικές κινήσεις.
Η Frigoglass ανακοίνωσε αποτελέσματα και η Eurobank με την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ δημοσιεύουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης