Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ο ΠΟΥ: Ένας θάνατος κάθε 17 δευτερόλεπτα από κορωνοϊό

Σοκάρει ο ΠΟΥ: Ένας θάνατος κάθε 17 δευτερόλεπτα από κορωνοϊό
Τραγική η κατάσταση στην Ευρώπη με σχεδόν 355.000 θανάτους και σχεδόν 16 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα
Σοκάρουν οι δραματικές διαπιστώσεις για την έκταση που έχει λάβει η πανδημία του νέου κορωνοϊού κατά το δεύτερο κύμα με το οποίο πλήττει τον πλανήτη και νούμερα που προκαλούν τρόμο, γνωστοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, κάθε 17 δευτερόλεπτα χάνεται ένας άνθρωπος λόγω Covid-19, ενώ στο επίκεντρο -αυτήν την περίοδο- φέρεται να βρίσκεται η Ευρώπη, η οποία πλέον μετρά σχεδόν 16 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και σχεδόν 355.000 θανάτους.
Ο Dr. Hans Kluge από τον ΠΟΥ ανέφερε ότι το 80% από 53 ευρωπαϊκές χώρες έχουν παρουσιάσει τις τελευταίες 14 ημέρες αριθμούς ρεκόρ στην αύξηση των ενεργών περιπτώσεων Covid-19, με πάνω από 100 ασθενείς ανά 100.000 άτομα, ενώ σε κάποιες χώρες ο αριθμός έφτασε τους 700 ασθενείς ανά 100.000 άτομα.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στη Γαλλία και στην Ελβετία

Το θετικό είναι ότι μετά τα μέτρα που ελήφθησαν, όπως δήλωσε ο Hans Kluge, την τελευταία εβδομάδα, τα νέα κρούσματα έπεσαν από 2 εκατ. σε 1,8 εκατ. στην Ευρώπη.
«Μπορεί να είναι ένα μικρό δείγμα, αλλά είναι αισιόδοξο», δήλωσε.
Ο Dr Hans Kluge επεσήμανε ότι ο ΠΟΥ προτείνει το ολικό lockdown ως τελευταίο μέτρο πρόληψης και αντιμετώπισης, καθώς η καραντίνα προκαλεί πολλά παράπλευρα νοσήματα, όπως τα ψυχολογικά και ενδοοικογενειακή βία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης