Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κωτσιόπουλος (γ.γ. υπουργείου Υγείας): Εάν χρειαστεί, θα επιτάξουμε ιδιωτικές κλίνες σε όλη την Ελλάδα

Κωτσιόπουλος (γ.γ. υπουργείου Υγείας): Εάν χρειαστεί, θα επιτάξουμε ιδιωτικές κλίνες σε όλη την Ελλάδα
Επίταξη σημαίνει ότι το ιδιωτικό θεραπευτήριο περνάει στη διοίκηση του Κράτους είπε ο κ.Κωτσιόπουλος
Τη θέση ότι εάν χρειαστεί, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών σε όλη την Ελλάδα διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γ. Κωτσιόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Κωτσιόπουλος υποστήριξε ότι έχουν καταρτιστεί σχέδια για όλα τα σενάρια, ακόμη και σε περίπτωση τεράστιας αύξησης κρουσμάτων που θα χρειαζόταν την επίταξη ιδιωτικών κλινικών.
«Αυτό το σχέδιο έχει νομοθετηθεί, έχει περάσει από τη Βουλή, άρα υπάρχουν όλες οι διατάξεις για επίταξη ιδιωτικών κλινικών.
Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε αυτό το σχέδιο, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων στη Θεσσαλονίκη μάς αναγκάζει πια να θέσουμε σε εφαρμογή και αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο.
Επίταξη σημαίνει ότι το ιδιωτικό θεραπευτήριο περνάει στη διοίκηση του κράτους.
Θα εκπαιδευτεί το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και θα ενισχυθεί όπου πρέπει» υποστήριξε ο κ.Κωτσιόπουλος, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν θα γίνει πλήρης επίταξη των κλινικών αλλά επιλεκτικά 200 κλινών.
«Η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη θα γίνει άμεσα, ακόμη και εντός της ημέρας» σημείωσε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, ενώ όπως είπε, υπάρχει πιθανότητα η νοσηλεία ασθενών να ξεκινήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.
«Το σχέδιο θα εφαρμοστεί όπου χρειαστεί και υπάρχει ανάγκη ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας» είπε ο κ.Κωτσιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης