Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις γύρω από τις 700 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσεκτικές κινήσεις γύρω από τις 700 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Λίγο πάνω από τις 700 μονάδες το άνοιγμα της αγοράς με οριακή άνοδο και με αντίστοιχες τάσεις στις αγορές της Ευρώπης. Γρήγορα όμως βγήκαν κάποιες πωλήσεις γυρίζοντας το γενικό δείκτη λίγο χαμηλότερα. Λήγουν παράγωγα σήμερα και οι αναλυτές αναμένουν μεταβλητότητα.

Παρά το lockdown, δυστυχώς βλέπουμε πως η κατάσταση σε αρκετούς νομούς έχει ξεφύγει. Η διασπορά είναι μεγάλη και το σύστημα υγείας πιέζεται. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους μας. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέες ανησυχίες στην αγορά και αυτές έρχονται σε αντίθεση με την αισιοδοξία που επικρατεί από τα εμβόλια.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Θα λέγαμε πως ανακοινώνονται καλά αποτελέσματα εννεαμήνου από αρκετές εταιρείες και αυτό δείχνει πως όχι μόνο έχουν αντοχές αλλά σε τέτοια περίοδο μπορούν και βγάζουν κέρδη.

EUROBANK: Ικανοποιημένοι είναι οι αναλυτές από τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου τα οποία ανήλθαν στα 85εκατ. ευρώ από 57 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές σε επίπεδο καθαρών κερδών. Με οριακή άνοδο ξεκίνησε η μετοχή, αλλά γρήγορα γύρισε στο -2,5% επηρεάζοντας την αγορά.

ΕΛΠΕ: Ξανά ανοδικά η μετοχή μετά τη χθεσινή διόρθωση και συνολικά στο μήνα που διανύουμε έχει καταγράψει αξιόλογη ανάκαμψη.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή λόγω αρκετών δημοσιευμάτων, τα οποία αναφέρουν ότι οδεύει η όλη διαδικασία προς το τέλος της. Αλλαγή διοίκησης, αύξηση κεφαλαίου, αλλαγές στα ποσοστά των βασικών μετόχων. Όλα αυτά από δημοσιεύματα πάντα. Η μετοχή άνοιξε ανοδικά καθώς τα δημοσιεύματα ενισχύουν κάπως την επενδυτική ψυχολογία. Παραμένουν βέβαια πολλά θέματα άγνωστα. Στο +3% και στα 1,3940 ευρώ.

Ίσως αυτές οι άγνωστες πτυχές του deal έχουν κάνει τη μετοχή να κινείται σταθεροποιητικά το Νοέμβριο, την ώρα που οι μετοχές του ΧΑ έχουν καταγράψει αξιόλογη αντίδραση.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Αυξημένες οι πωλήσεις τον Σεπτέμβριο και έναρξη λειτουργίας του νέου θερμού ελάστρου. Πωλήσεις στο εννεάμηνο 1,5 δισ. ευρώ από 1,6 δισ. ευρώ και προσαρμοσμένα EBITDA 101 εκατ. ευρώ από 123,5 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 24 εκατ. ευρώ από 42,4 εκατ. ευρώ. Ίδια κεφάλαια 758,3 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 1,07 δισ. ευρώ.

NEWSPHONE: Δεν έχει ανακοινώσει το αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης, αλλά ανακοίνωσε εξωχρηματιστηριακή συναλλαγή 800 χιλ. μετοχών ή 2,87% του συνόλου των μετοχών. Επίσης ανακοίνωσε πως στις 18/11 είχε το 86,49%. Θα πρέπει λογικά να συμπεράνουμε πως παραμένει κάτω από 90% και άρα δε φεύγει από το ΧΑ. Για την ώρα…

REVOIL: Η μικρή αυτή εισηγμένη έχει δυνατή κερδοφορία ακόμα και σε τέτοιες εποχές. Στο εννεάμηνο αύξησε τα κέρδη προ φόρων στα 2,38 εκατ. ευρώ από 1,94 εκατ. ευρώ με το μικτό κέρδος να είναι οριακά μειωμένο. Η μείωση της τιμής του πετρελαίου, μείωσε το τζίρο αλλά ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε. Ο δανεισμός έχει μειωθεί 1,7 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο.
Η αποτίμηση των 14,6 εκατ. ευρώ είναι εξαιρετικά χαμηλή για την εισηγμένη.

ΕΚΤΕΡ: Στα 0,80 ευρώ το άνοιγμα της μετοχής με αποτίμηση 9 εκατ. ευρώ. Ανακοίνωσε χθες νέο έργο πάλι σε κατασκευή μονάδων εντατικής θεραπείας.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τράβηξαν… χειρόφρενο από χθες οι αγοραστές και τους εντοπίζουμε αρκετά χαμηλότερα σήμερα. Βέβαια η απόδοση από τα 4 ευρώ στα 6 ευρώ ή και ακόμα υψηλότερα δεν είναι μικρή και οι κατοχυρώσεις κερδών είναι απολύτως δικαιολογημένες. Θα παρακολουθούμε εκ νέου τη μετοχή και τη συμπεριφορά της και υπενθυμίζουμε πως μετά το προηγούμενο ράλι από την ολοκλήρωση των πωλήσεων του ξένου, πήγε γρήγορα ξανά στα 4 ευρώ λόγω πωλήσεων από άλλο ξένο. Ο τελευταίος έδωσε αρκετά κομμάτια σε εγχώριους θεσμικούς και μείωσε το ποσοστό του.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης