Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα σε lockdown – Σε 5 ημέρες θα αποδώσουν τα μέτρα

Δερμιτζάκης: Χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμα σε lockdown – Σε 5 ημέρες θα αποδώσουν τα μέτρα
Οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις θα μειωθούν σε περίπου 4 εβδομάδες είπε ο κ.Δερμιτζάκης
Τη θέση ότι χρειάζεται να παραταθεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα το lockdown στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής, Μ. Δερμιτζάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι σε 4 με 5 ημέρες θα αποδώσουν τα περιοριστικά μέτρα.
Σε δηλώσεις του στο Θέμα Fm ο κ.Δερμιτζάκης είπε ότι υπάρχει μια συγκράτηση των κρουσμάτων, ότι τα μέτρα θα αποδώσουν σε 4 με 5 ημέρες ενώ υποστήριξε ότι οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις θα μειωθούν σε περίπου 4 εβδομάδες.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι χρειάζεται υποστήριξη ο τομέας Υγείας.
«Είναι απαραίτητο να γίνουν βρεθούν νέες κλίνες για να εξυπηρετήσουν όσους έχουν ανάγκη, αλλά και σε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού» είπε ο κ.Δερμιτζάκης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τα περί αυστηρότερων μέτρων τύπου Κίνας, τόνισε ότι είναι «νωρίς να συζητάμε για αυτά» και υπογράμμισε ότι πρέπει να περιμένουμε να αποδώσουν τα ισχύοντα μέτρα.
«Δίνεται και λάθος επικοινωνιακό μήνυμα, γιατί όταν ο άλλος ακούει ότι θα γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα χαλαρώνει και σου λέει είτε φορέσω τώρα τη μάσκα είτε όχι θα γίνουμε Κίνα και αυτό είναι λάθος» υπογράμμισε ο κ.Δερμιτζάκης, αναφέροντας πως η άρση των μέτρων θα γίνει αφού σταθεροποιηθούν οι αριθμοί των κρουσμάτων φτάσουν περίπου στα 500.

Από Απρίλιο σταδιακά στην κανονικότητα

Για τα ευχάριστα νέα από τον χώρο των εμβολίων, είπε ότι θα ξεκινήσουν ήδη οι εγκρίσεις μέσα στον Δεκέμβριο.
«Είναι ευχάριστα τα νέα διότι ήδη υπάρχουν 3 φαρμακευτικές εταιρίες που προχωρούν με σημαντικά αποτελέσματα.
Είναι ασφαλή.
Είναι βασικό να πειστεί ο κόσμος ότι το εμβόλιο είναι και αποτελεσματικό και να το κάνουν.
Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι υγειονομικοί και οι ευάλωτες ομάδες, ενώ αν εφαρμοστεί το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση και γίνονται κάθε μήνα 2 εκατομμύρια εμβόλια στον πληθυσμό ίσως μετά τον Απρίλιο και αφού έχει εμβολιαστεί το 60-70% τότε ίσως επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα που γνωρίζαμε» ανέφερε ο κ.Δερμιτζάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης