Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +10% η Revoil λόγω αποτελεσμάτων εννεαμήνου – Στα 2,38 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων

tags :
Στο +10% η Revoil λόγω αποτελεσμάτων εννεαμήνου – Στα 2,38 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων
Στο εννεάμηνο ο δανεισμός είναι μειωμένος κατά 1,7 εκατ. ευρώ και στο ίδιο διάστημα ενέταξε 25 νέα πρατήρια στο δίκτυό της
Τα πολύ καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Revoil για το εννεάμηνο ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον στη μετοχή, καθώς η αποτίμηση είναι χαμηλά συγκριτικά με τα κέρδη που ανακοίνωσε.
Η μετοχή βρίσκεται στα 0,73 ευρώ με άνοδο σχεδόν 10% και όγκο 30 χιλ. τεμάχια, ο οποίος είναι αυξημένος για τα δεδομένα της μετοχής.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 16 εκατ. ευρώ με τα κέρδη προ φόρων του εννεαμήνου να διαμορφώνονται στα 2,38 εκατ. ευρώ από 1,94 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Διαγραμματικά η μετοχή επιχειρεί να διασπάσει ανοδικά το άνω μέρος της συσσώρευσης εντός της οποίας κινείται περίπου 8 μήνες με το άνω μέρος να είναι περίπου στην τιμή που βρίσκεται τώρα.
Οι πωλήσεις λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου μειώθηκαν στα 426,8 εκατ. ευρώ από 508,39 εκατ. ευρώ αλλά σύμφωνα με την εταιρεία οι όγκοι είναι ενισχυμένοι.
Το μικτό κέρδος υποχώρησε οριακά στα 18,5 εκατ. ευρώ και τα EBITDA αυξήθηκαν στα 7,58 εκατ. ευρώ από 7,41 εκατ. ευρώ.
Στο εννεάμηνο ο δανεισμός είναι μειωμένος κατά 1,7 εκατ. ευρώ και στο ίδιο διάστημα ενέταξε 25 νέα πρατήρια στο δίκτυό της.
Η διοίκηση αναφέρει πως η το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης θα επηρεασθεί σε ότι αφορά τα καύσιμα κίνησης από την διάρκεια και τα χαρακτηριστικά του lockdown και της απαγόρευσης των μετακινήσεων, με τις πωλήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των χαμηλών τιμών να εξελίσσονται ενθαρρυντικά οι οποίες σε ενδεχόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα ενισχυθούν περαιτέρω αντισταθμίζοντας σε σημαντικό βαθμό την μειωμένη ζήτηση σε Motorfuels.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης