Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο – Περιορισμένες οι επιλεκτικές κινήσεις

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο – Περιορισμένες οι επιλεκτικές κινήσεις
ΑΓΟΡΑ: Έχουμε πλέον αρκετά κλεισίματα πάνω από τον 200αρη και διατηρεί το ΧΑ την επαφή του με τις 700 μονάδες. Καλή η σημερινή εικόνα σε ό,τι αφορά τη συσσώρευση και τις επιλεκτικές κινήσεις. Η Πειραιώς ξεχωρίζει το τελευταίο διάστημα και ήταν και σήμερα μεταξύ των πρωταγωνιστών. Ανοδική κίνηση και από Ελλάκτωρ.

Η επόμενη εβδομάδα έχει αποτελέσματα, θα έχει αρκετές ενημερώσεις από εταιρείες (περισσότερα σε θέμα που θα έχουμε τη Δευτέρα) και έχει βέβαια και το διαδικτυακό συνέδριο των μικρών εταιρειών του ΧΑ.

Το κλίμα κατά την εκτίμησή μας παραμένει καλό και η αγορά, αν δεν υπάρξει κάτι αρνητικό και δούμε και λίγο τα κρούσματα να υποχωρούν και το σύστημα υγείας να παίρνει ανάσες, έχει μία μοναδική ευκαιρία να επεκτείνει την άνοδό της και να περιορίσει τις απώλειες του έτους. Εξακολουθούμε να βρίσκουμε τις αποτιμήσεις πολλών μετοχών ελκυστικές.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Έχουμε επίσης και κάποια πράγματα που προχωράνε, όπως τώρα η είδηση με τη διπλή ανάπλαση και πριν το ενδιαφέρον ξένων για ελληνικές μετοχές, όπως η περίπτωση της Ελλάκτωρ ή της Nexans. Δείχνει πως κάτι αλλάζει. Δειλά-δειλά; Ναι, αλλά μην ξεχνάμε και που είμαστε…

Η συνεδρίαση δεν είχε και σημαντικό ενδιαφέρον. Ο τζίρος συγκριτικά με τις προηγούμενες ήταν χαμηλός, αλλά διατηρήθηκε η επαφή με τις 700 μονάδες, οπότε όλα καλά…

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Είχε προσπαθήσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις να σπάσει τη συσσώρευση, αλλά δεν το έχει πετύχει. Κάποια στιγμή όμως θα το πετύχει… Στα 6,50 ευρώ και στο -2,84%.

JUMBO: Με σημαντικές απώλειες και πωλητές στο κλείσιμο. Η προσπάθεια υπέρβασης των 15 ευρώ δεν καρποφόρησε.

MOTOR OIL: Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο.

ΤΙΤΑΝ: Διατηρεί την επαφή με την αντίσταση που έχει μπροστά του και ελπίζουμε πως θα τη σπάσει. Δεν έκανε τέτοια συσσώρευση για να πάει από τα 11,50 ευρώ στα 13,30 ευρώ μόνο…

SMALL CAP CONFERENCE: Εκτός από αποτελέσματα, έχουμε την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 23 και 24 Νοεμβρίου την παρουσίαση εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Συμμετέχουν οι εταιρείες: Alpha Trust, BriQ, Δρομέας, Entersoft, Epsilon Net, Euroxx, Foodlink, Ικτίνος, Ιντρακόμ, Paperpack, Παπουτσάνης, Performance, Profile και Reds.

REVOIL: Διαγραμματικά η μετοχή επιχειρεί να διασπάσει ανοδικά το άνω μέρος της συσσώρευσης εντός της οποίας κινείται περίπου 8 μήνες με το άνω μέρος να είναι περίπου στην τιμή που βρίσκεται τώρα. Με 29 χιλ. τεμάχια όγκο έκλεισε στα 0,7220 ευρώ και στο +8,73%. Τα 15,8 εκατ. ευρώ λογικά θα δώσουν χαμηλό p/e στο σύνολο της χρήσης.

ΕΛΓΕΚΑ: Αύξηση 7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η εταιρεία. Η αποτίμηση είναι περίπου 8,2 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η καθαρή θέση της μητρικής στο εξάμηνο ήταν στα 11,3 εκατ. ευρώ και του ομίλου (που αντιστοιχεί στους μετόχους της μητρικής) αρνητική κατά 7 εκατ. ευρώ. Η συνολική ωστόσο με τα δικαιώματα μειοψηφίας ήταν 4,2 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές υποχρεώσεις ήταν στα 158,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων δανειακές και μισθώσεις περίπου 80 εκατ. ευρώ. Θα λέγαμε πως θα θέλαμε αύξηση που να οδηγούσε σε μεγαλύτερη απομόχλευση. Βέβαια έχει κάποια περιουσιακά στοιχεία ο όμιλος που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί εκτός από είσπραξη ενοικίων. Στα 0,26 ευρώ και στο -11,86%. Λογική η κίνηση.

ΝΕWSPHONE: Όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, από το πληροφοριακό δελτίο φαινόταν ότι αν πετύχαινε η δημόσια πρόταση η εταιρεία που την είχε υποβάλει θα συγχωνευόταν με την εισηγμένη, ενώ οι μετοχές αγοράζονταν με δάνειο. Στην περίπτωση που όπως φαίνεται η μετοχή παραμείνει στο ταμπλό και δεν επιτευχθεί η συγχώνευση, τι θα γίνει με το δάνειο;

Φανταζόμαστε βέβαια πως οι βασικοί μέτοχοι έχουν κεφάλαια εκτός από αυτά που έβαλαν καθώς οι αμοιβές που παίρνουν είναι πολύ υψηλές. Αλλά θα μπορούσε λόγω της ρευστότητας της εταιρείας και της απουσίας ουσιαστικά δανεισμού να γίνει μία επιστροφή κεφαλαίου και να πληρωθεί έστω μέρος του δανείου. Ένα σενάριο βάζουμε στο τραπέζι. Σε πρώτη φάση το ποσό των 0,10 ευρώ ανά μετοχή θα ήταν ικανό να το μειώσει.

PASAL: Στη γενική συνέλευση πήγαν τρεις μέτοχοι που είχαν ποσοστό 91,25% και πήραν απόφαση εκτός για την αύξηση με εισφορά σε είδος και για αγορά ιδίων μετοχών έως 10% του συνόλου. Κανένα νόημα η αγορά ιδίων μετοχών με αυτά τα ποσοστά!

FRIGOGLASS (απάντηση): Μην μπερδεύετε το ρεπορτάζ με την άποψη. Είχε τηλεδιάσκεψη, την ακούσαμε και γράψαμε αυτά που ειπώθηκαν. Μέχρι εκεί. Η άποψή μας για τις εισηγμένες της επιτήρησης είναι γνωστή και όλες οι απόψεις γράφονται στη συγκεκριμένη στήλη. Η καθαρή θέση είναι αρνητική και ο δανεισμός υψηλός, επομένως δε μένει να πούμε κάτι άλλο. Στο +10% και στα 0,0990 ευρώ με όγκο 811 χιλ. τεμάχια.

MODA BAGNO: Στα 0,3090 ευρώ και στο +9,19% με όγκο 18 χιλ. τεμάχια και με πωλητές στην τιμή κλεισίματος.

ΠΑΪΡΗΣ: Νέα άνοδος κατά 6,45% με την αποτίμηση να είναι πλέον στα 3,2 εκατ. ευρώ. Καλός και ο όγκος.

CENTRIC: Αθόρυβα πήγε στα 0,24 ευρώ και πάλι. Στο +4,80% με 25 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο
Να προσέχετε την υγεία σας... 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης