Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (HΠΑ): Οι αρνητές του εμβολιασμού, η σοβαρότερη απειλή για τη δημόσια υγεία

Fauci (HΠΑ): Οι αρνητές του εμβολιασμού, η σοβαρότερη απειλή για τη δημόσια υγεία
Όπως είπε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, το να πείσεις τους αρνητές να δεχθούν τον εμβολιασμό ένατι του κορωνοϊού είναι θέμα υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία
Όσοι στέκονται σκεπτικοί απέναντι στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού, ή τον αρνούνται ρητά, αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία και το να τους πείσεις να τον δεχθούν είναι θέμα υψίστης σημασίας για την υγεία του συνόλου, υποστήριξε σε συνέντευξή του στους New York Times ο κορυφαίος Αμερικανός Λοιμωξιολόγος Dr. Anthony Fauci.
Ωστόσο όπως τόνισε ο διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών σε μια συνομιλία του με το κέντρο Hastings, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους "στην πραγματικότητα δεν πιστεύουν ότι αυτό (σ.σ. η άρνησή τους) είναι πρόβλημα".
Πολλοί επίσης, άνθρωποι απλώς δεν αποδέχονται το γεγονός ότι ένα εμβόλιο αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα, ειδικά επειδή οι ειδικοί κατά τις πρώτες μέρες της επιδημίας προειδοποίησαν ότι ένα εμβόλιο μπορεί να πάρει χρόνια.
Μάλιστα, όπως είπε, τον «κατέπληξε» η απροθυμία των ανθρώπων να πιστέψουν στην ύπαρξη του ιού.
«Παρά τους 250.000 θανάτους, τις 11 εκατομμύρια μολύνσεις συνολικά στις ΗΠΑ και παρά 150.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα, δεν πιστεύουν ότι είναι πραγματικός. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα», δήλωσε ο Fauci.
Μιλώντας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα στο διαδικτυακό συνέδριο Dealbook της NYT, ο Δρ Fauci είπε ότι «εάν έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο και το 50% του πληθυσμού αρνείται να το πάρει, εξακολουθείτε να έχετε μια σημαντική πρόκληση για τη δημόσια υγεία».
Με βάση τους υπολογισμούς του NIH, το 75% του πληθυσμού των ΗΠΑ θα έπρεπε να εμβολιαστεί για να επιτύχουμε την ανοσία της αγέλης, ο Δρ. Fauci επέμεινε ότι μόνο αν «η συντριπτική πλειοψηφία» των ανθρώπων εμβολιαστεί, μπορούμε ουσιαστικά να συντρίψουμε την πανδημία που ξέσπασε.
Οι αρνητές του εμβολίου προβάλλου το επιχείρημα της ταχύτητας με την οποία αναπτύχθηκε το εμβόλιο πως τους κάνει να νιώθουν άβολα για το αν πρέπει να το λάβουν ή όχι, αν είνα ασφαλές ή όχι.
Αλλά ο Δρ Fauci εξήγησε ότι η ταχύτητα αποτελεί και παράγοντα επιστημονικής προόδου η οποία βοήθησε να ξεκλειδώσουν την πρόσβαση στο mRNA όπως κάνει το εμβόλιο των Pfizer και Moderna.
Επιπλέον με την υποβολή του εμβολίου για έγκριση, ελέγχεται εξονυχιστικά.
Τα δεδομένα εξετάζονται τόσο από εσωτερικές όσο και από εξωτερικές επιτροπές και ερευνητές.
Την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου από την FDA θα την έχει αποφασίσει μια ανεξάρτητη και διαφανής διαδικασία», είπε ο Fauci.
Αν ανησυχούν για τη διαδικασία, η διαδικασία είναι σωστή», κατέληξε.
Όπως σημείωσε σχολιαστής του Hastings, είναι αφελές να πιστεύει ο ο Δρ. Fauci ότι με τέτοιου τύπου διαβεβαιώσεις θα πείσει τους αρνητές να αλλάξουν άποψη.
Μόνο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ή ο αποκλεισμός θα μπορούσε να τους πείσει, αλλά και τότε θα μιλούσαν για φίμωση της ελεύθερης έκφρασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης