Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δήμος Πειραιά: Ζητά από τον ΟΛΠ να σταματήσει τη μεταφορά των αδρανών υλικών από το αστικό δίκτυο

Δήμος Πειραιά: Ζητά από τον ΟΛΠ να σταματήσει τη μεταφορά των αδρανών υλικών από το αστικό δίκτυο
Ο κ. Μώραλης κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο (Περιβάλλοντος) να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την οποία γνωμοδότησε θετικά Περιφέρεια Αττικής
Να σεβαστεί ο ΟΛΠ την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και να μη μεταφέρει μέσω του οδικού δικτύου της πόλης τα αδρανή υλικά για τα έργα του, ζήτησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη.
Παράλληλα, ο κ. Μώραλης κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο (Περιβάλλοντος) να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την οποία γνωμοδότησε θετικά Περιφέρεια Αττικής.
Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι ο Πειραιάς θα έχει οφέλη από την επένδυση της COSCO στο λιμάνι, σημειώνοντας ότι συνδέεται με αυτό η επένδυση στο "Παπαστράτος", στον "Πύργο" κ.α.
Όσον αφορά τις καταγγελίες για καταστροφή του ταφικού μνημείου του Θεμιστοκλή, παρουσίασε απάντηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνης, η οποία, επικαλούμενη τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες του Πειραιά, διαβεβαιώνει ότι "οι εργασίες βαίνουν καλώς" σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε το Δημοτικό Συμβούλιο να απαγορεύσει τη διέλευση των φορτηγών αυτών και τόνισε ότι πρόκειται για μια "μονοπωλιακή επένδυση" από τους Κινέζους, και "ο Πειραιάς και οι άλλοι δήμοι δεν πρόκειται να δουν κανένα όφελος" από την επένδυση αυτή.
Ο επικεφαλής της παράταξης "Πειραιάς για Όλους", Νίκος Μπελαβίλας, ζητώντας και εκείνος να σταματήσει η διέλευση αυτών των φορτηγών, τόνισε ότι ο ΟΛΠ "προσβάλλει τη θεσμική εκπροσώπηση του Πειραιά" που είναι ο δήμος, και έχει λάβει από την κυβέρνηση το "σήμα να προχωρήσει σ΄αυτά που πράττει".
Επίσης διερωτήθηκε πού έχει ωφεληθεί ο Πειραιάς μέχρι τώρα.
Η επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", Διαμάντω Μανωλάκου, είπε "δεν είναι τίμιο αυτό που συμβαίνει με το κινέζικο μονοπώλιο.
Καταπατά συμφωνίες και προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες σε περίοδο καραντίνας".
Η κ. Μανωλάκου ζήτησε να δοθεί εντολή στην Τροχαία να σταματά τα φορτηγά, η μεταφορά των αδρανών υλικών να γίνεται διά θαλάσσης και να προστατευθεί το Ταφικό Μνημείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης